Luka dzięki za symulację z kogutami historia jest taka, nie mogły być całkiem na dachu bo praca na wywrotkach mi na to nie pozwala jeden wjazd do lasu i mam po nich, całkiem nisko z kolei też źle bo nie widać od tyłu. Dlatego postanowiłem je wysunąć delikatnie powyżej dachu. Na temat doboru lakieru osobiście jestem wściekły, dobierany był na podstawie zaślepki ze zderzaka czyli oryginału miałem zmieszane ponad 1l z czego połowę musiałem wylać... Niestety nim się skapnąłem że to nie ta barwa pomalowałem zderzak, halogeny, klamki i te plastiki pod lustrami. Efekt końcowy wyszedł jak wyszedł... Po zrobieniu międzyosiówek pojechałem do kogoś innego aby dobrać lakier co się okazało lakiernia nr1. zmieszała barwę nr. 1013 a na aucie jest lakier nr.1003. Dlatego międzyosiówki są identyczne jak kabina a reszta jest jaśniejsza. Klamki i plastiki pod lustrami będą przemalowane jak tylko zrobi się cieplej, jedynie zderzak tak zostanie bo to za dużo pracy. Zastanawiałem się na grillem czy może nie dać go w kolor, jakie jest wasze zdanie ??
No i tutaj mam pytanie chce kupić kolejny raz pokrowce na siedzenia tylko nie chce umoczyć jak za pierwszym razem, możecie podzielić się jakimiś namiarami na kogoś konkretnego w temacie. Dodatkowo szukam też kogoś sprawdzonego w temacie zasłonek i tabliczki ledowej. Moja tabliczka już jest ostro wypalona od słońca i daje mizerny efekt w dzień, jedynie świeci bez zarzutu ale to z tytułu własnoręcznej roboty
.