kolego ogólnie nie polecam z tymi ringami szef kupił do scanii mojej i po kilku tyg juz zaczeły się wypalać i brzydko to wyglądało po drugie zatrzyma Cie policja (ja tak miałem ) i do razu się zapytają co to ma być
Lepiej kup Hella czy coś podobnego. Nie wchodź w jakieś badziewie. Co do tych ring to wydaje mi się, że lepsze są takie co dają efekt czterech małych diod rozmieszczonych w halogenie i policja nie będzie się czepiała, gdyż mają one błękitny kolor a nie takie jak ty pokazałeś-typowo niebieskie.
Po pierwsze podobny temat już był, wiec na przyszłość opcja szukaj nie gryzie. Po drugie te pseudo halogeny Wesema itd, nie są jakiejś super jakości, a tez wyglądają jak dynamo od roweru. Juz szybciej z tańszych halogenów polecił bym coś takiego (http://allegro.pl/halogen-dioda-led-daf ... 68302.html) lub trochę droższego Boremana, nie bardzo odbiegający jakościowo od tego poprzedniego (http://allegro.pl/halogen-dalekosiezny- ... 04286.html), lub tez SIM-y (http://allegro.pl/halogen-sim-ring-orur ... 67860.html) które sam posiadam. Wszystkie z nich równo trzeba przed założeniem porządnie potraktować silikonem bo po około 2 latach odbłyśnik robi się rudy i ogólnie zaczyna się sypać. No chyba ze masz na tyle kasy zęby pozwolić sobie na Hellenki, ale z nimi to tez rożnie bo np rezystory do ringów Led lubią siadać.
Aa i zapomniałem dodać ze wszystkie te halogeny świeca barwa biała, lub biało-błękitną i nie sadze żeby ktokolwiek się do tego przyczepił.
Co do twojego pierwszego postu, i podanego w nim drugiego wariantu halogenów wesem, to je osobiście polecam. Od razu mówię, w nich ring masz podświetlany żarówką, nie diodami, wiec jak ci się przepali, to wymieniasz i masz efekt non stop. Co do samego halogenu daje bardzo dobre światło, ojciec miał je na aucie 3 lata, używał często ponieważ śmiga często nocami, i do końca radę dawały , więc osobiście polecam .
W poprzednim aucie mialem zwykle Wesemy i robilem porownanie z Britaxami w drugim samochodzie, efekt byl taki ze 2 Wesemy (mimo ze mniejsze) dawaly lepsze swiatlo jak 4 Britaxy...a wygladaly identycznie jak te Boremany niewiem czy to nie wszystko jedno.....
uzywane lampy bosha cena okolo 100zl lub uzywki hella rally3000 cos okolo 130zl gwarantuje ze bedziesz bardzo zadowolony mimo uzywki,nie wchodz w ta chinszczyzne bo nie bedziesz zadowolony i efektu tez nie bedzie.
Nic nie daje. A jeśli już to niewiele. Tak samo, jak w przypadku szkła błękitnego. Taką informację otrzymałem swego czasu od jednego z producentów oświetlenia.
A żółte klosze (czy też folia) daje jakieś +500 pkt. respektu na parkingu no i upoważnia do wygłaszania referatów wszelakiej tematyki.
Nie widac platkow bo takie jest efektywne oswietlenie...
Kiedys byly kagany i jakos jezdzili, dzis standardem jest dalej halogen a lepszy jest xenon lub nawet LED i to dalekosiezny, i niby co one gorzej oswietlaja od zoltych swiatel? masakra.
Zeby lepiej widziec trzeba miec biale swiatlo zblizone do dziennego, zalozenie zoltego w stosunku do seryjnego halogena to jest normalny "downgrade"
GG: 0
Żółte selektywne we mgle jest podobno lepsze i dlatego często gęsto spotkać takowe można właśnie jako reflektory przeciwmgłowe - na przełomie lat 80/90tych można było rozpoznać auta ściągnięte z Francji właśnie po seryjnych "halogenach" żółtych gdzie u Niemca były w danym modelu auta białe.
W tamtym miesiącu miałem kontrolę krokodylków koło Ząbkowic Śląskich (pozdr "panuf"). Krokodylek usilnie wmawiał mi że żółtych halogenów nie mogę mieć i muszę zmienić na zwykłe przeźroczyste. Żółte selektywne jest zakazane itp . Żadnej lampki żółtej nie mogę mieć z przodu nawet jak nie świeci
Nie wspomnę o podświetleniu tylnej tablicy (lampek) naczepa - bo są z pozycją i zaczął nawijać o jakiś 40cm (??) od obrysu naczepy (??) http://allegro.pl/lampa-tablicy-rejestr ... 08500.html
A to dziwne, bo ojciec ma roczną schmitz'e z takich podświetleniem
O fanfarach (ori) już nie wspomnę
Od 2010 roku jest zakaz stosowania zoltych swiatel z przodu. Pozycja, dlugie i mijania natomiast o przeciwmgielnym chyba nic nie bylo...(Dz. U. 2009 Nr 75 poz. 639)
Samochód: R500
"ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 4 maja 2009 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia2)
Na podstawie art. 66 ust. 5 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908, z późn. zm.3)) zarządza się, co następuje:
§ 2. Dopuszcza się wyposażenie pojazdu w światła drogowe, mijania lub pozycyjne przednie o barwie żółtej selektywnej do dnia 31 grudnia 2009 r."
i dalej jest napisane tak:
9) w załączniku nr 6 do rozporządzenia § 2 otrzymuje brzmienie:
§ 2. Światła zamontowane na pojeździe powinny odpowiadać warunkom podanym w poniższej tabeli:
lp.16 Przeciw-mgłowe przednie (...) biała lub żółta selektywna."
Posiadam żółte halogeny w swojej hondzie i przy dwóch kontrolach policyjnych gdzie chciano mi zabrać za nie dowód, pokazałem taką notatkę na kartce, i nagle panowie policjanci zaczęli się czepiać innych rzeczy typu przyciemnione szyby tylne i brak gumowej nakładki na pedał sprzęgła... Żenua.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość