Cytuj:
Volvo ogólnie bardzo fajne, ale spaprałeś robotę tym kiprem, pisałeś wyżej o robionym na zamówienie kiprze albo jakiejś fajnej używce. Wiadomo wszystko zależy od pieniędzy ale to wygląda jak paka z jakiejś burtówki/plandeki, zbyt solidnie to nie wygląda jak na kiper.
Kiper to typowa zbożówka fajna i zarazem mocna konstrukcja, mam do niego plandekę i w sumie to o takie coś mi chodziło, może ciekawie nie wygląda bo jeszcze nie jest pomalowany i burty są stare, niestety nie mogę dostać nigdzie ładnych nie pogiętych, ogólnie zależało mi żeby wchodziły palety na ostro, bo w tamtym miałem problem żeby zamknąć burty a w tym już nie....
Cytuj:
To jest kiper typowej zbożówki - czyli git majonez, bo jest w miare mocny, ale burty ma lekkie i nie ma problemu z załadunkiem palet itd.
Wg mnie jest za bardzo założony ku tyłowi - ale pewnie innej opcji nie było, bo rama za długa w stosunku do kipra i inaczej się nie dało.
Tak 5eba dokładnie typowa zbożówka, oryginał z siłownikiem z przodu burty fajne lekkie tylko tyle że pogięte i nie za ładnie wyglądają choć to się zmieni napewno
kiper został skrócony o 20cm i jest nieźle, waga osiowa wychodzi idealnie choć w sumie miałem obawy co do wagi osiowej, lecz już wszystko wiem że kiper został bardzo dobrze założony
Cytuj:
Według mnie to rozstaw jest za mały...
ile tam jjest?
4300 taki mam rozstaw a kiper niespełna 6,30m