1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Fajnie wygląda z tą naklejką na boku. Jak zrealizujesz plany dot. wyglądu to będzie jeszcze ciekawszy.
Punie toć to typowy okaz Bodzentyn/Daleszyce style
A tak na serio ładny okaz. Oby służył
Tak tylko, że akurat znaliśmy poprzedniego właściciela i wiadomo , że wszystko jest ok dlatego warto byo go kupić a powody były 3. 480 km, manual i niski przebieg
Resztę doposaży się
Fajnie wygląda z tą naklejką na boku. Jak zrealizujesz plany dot. wyglądu to będzie jeszcze ciekawszy.
Punie toć to typowy okaz Bodzentyn/Daleszyce style
A tak na serio ładny okaz. Oby służył
Tak tylko, że akurat znaliśmy poprzedniego właściciela i wiadomo , że wszystko jest ok dlatego warto byo go kupić a powody były 3. 480 km, manual i niski przebieg
Resztę doposaży się
Szkoda, że nie udało się go wyrwać bezpośrednio- pewnie nie miałby wtedy tych wszystkich naklejek- oni je tam drukuja czy jak?
Poza tym to fajnie, że flota się rozwija
Skąd oni biorą wykwalifikowanych lakierników, że na taki zasyp tymi handlarzami, każdy picerka na wysokim poziomie. Każda szkoła oferuje, podejrzewam, język francuski, jak większość szrotu stamtąd ciągną. Centrum Rozwoju Świętokrzyskiego.
Kolejne zakupy zestaw linek do przedniej atrapy i mocowanie dolnych halogenów
Linki i rączka od otwierania trapy na swoim miejscu wszystko działa jak trzeba. Dziś zamontowałem jeszcze dwie obrysówki po boku. Układ będzie taki sam jak w szarym. Czekam na wiązkę EDC gdyż brakuje mi tylko wiązki by zacząć prace pod kabiną
O co chodzi z tą wiązką z separatorem?? Ma to coś wspólnego z tym co mam u siebie w d26 480 - tzn lecącym olejem na wyjściu wiązki z głowicy??
Wiazka/lecacy olej?
Wiazka kojarzy mi sie tylko i wylacznie z pradem, wiec jesli mozecie wyjasnijcie konkretnie o co chodzi z ta wiazka EDC... Chodzi mi tu glownie do czego sluzy, co wchodzi w jej sklad i ew. jak to wsio dziala...
Samochód: MAN TGA/Opel Vectra B
No ta wiązka to właśnie z tym ciśnieniem paliwa ona reguluje, bo u nas w Manie było to robione i nie widziałem tego, ale jeśli mi się zdaje to jest tak jakby płytka taka z wiązkami przewodów które regulują ciśnienie na pompie. Mi tak się to kojarzy ale nie jestem pewny może ktoś mnie poprawi jak źle pisze
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Dokładnie chodzi o wiazkę elektryczną ta która idzie od sterownika EDC do wtryskiwaczy.
Jest to bolączką nie tylko w manach że olej silnikowy z głowicy przedostaje się poprzez przewody elektryczne do wtyczki którą się wpina do sterownika EDC.
Co w konsekwencji powoduje dostawanie się oleju do wnętrza sterownika EDC i w najgorszym przypadku jego zniszczenie.
Wystarczy wypiąć wtyczkę z sterownika EDC żeby stwierdzić czy wiązka leje olejem czy nie bo z reguły wtyczka będzie zalana olejem i z gniazda teź będzie wypływać olej
Światełka już są
Wszystko na kostkach trójnikach i w peszlu
Doszedł chrom, halogeny, naklejka TRANSMAN
Oprucz tego wymienione czujniki od podnoszenia kabiny, pozakładane nowe wtyczki do nich.
Wymienione filtry paliwa, powietrza, pyłkowy i adblue. Tyle w wolnym czasie na dzień dzisiejszy
Odświeżam temat mam już naczepę do czerwonego. W Landrynie zostało napełnić klimę, z kolegą MAN walczymy z błędem który pojawia się tylko na zimnym silniku. W srebrnym zółta okleina wędruje do kosza w najbliższym czasie bo ani to prestiż anie poprawa widoczności
Tani tuning do kosza panowie
Zdecydowanie jeden z lepszych tematów na forum. Modyfikacje profesjonalne i bez fuszerki. Szkoda, że ginie w tle taniego tuningu spamu i kierowców w prawego fotela...
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość