Widzę że temat długo nie aktualizowany a że ktoś pytał o Bielsko to muszę odpowiedzieć:
- Mynarski-Transport z Bielska non stop szuka kierowców. Wyjazdy po 4 tygodnie, jak ktoś nie ma doświadczenia i koniecznie chce się tułać po całej europie to może tam zaczynać.
- Bohaczyk Transport - moim zdaniem dobra firma, można podzwonić i zapytać. Warto mieć doświadczenie bo jeżdżą głównie do UK z Wawy.
- QBUS-TRANS - Tej firmy nie znam akurat ale co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia. Wyjazdy na północ, więc jeśli ktoś lubi renifery to może pojeździć
Ogólnie to ja się wam chłopaki dziwię że chcecie iść na busa, przeważnie auta są przeładowane we wszystkich firmach, nikt kto ładuję nie wpisuje takiej wagi jak trzeba bo nie trzeba się tym przejmować. Karę za przekroczenie wagi również płaci kierowca. Druga sprawa to zmęczenie, jesteś zmęczony, zjeżdżasz bo nie dasz rady a tu nagle telefon dzwoni. Okazuję się że to spedytor i pyta dlaczego stanąłeś bo termin goni. Oczy na zapałkach, spanie w kurniku i non stop nie wyspany, wkur*** i do tego często(zwłaszcza w UK) nie ma się gdzie umyć. Takie to fajne? Rok jazdy busem mnie wyleczył, wole auta z tachografem i mimo tego że uwielbiam jeździć jako kierowca to na busy nawet patrzeć nie chcę dopóki nie wprowadzą tam tachografów a spedytorzy nie nauczą się że w nocy i po nocy kierowca ma prawo być zmęczony.