Cytuj:
Cytuj:
Ale w sumie w czym problem? Pojedziesz na karcie, zrobisz odpoczynek na zlocie i wrócisz.
Problem jest w tym że braknie mi czasu jazdy bo zanim dojadę ustawię się wieczorem na paradę trzeba jechać a czas jazdy nie pisior i nie stanie na zawołanie, a na OUCie do 100km od bazy czas jazdy w ogóle mnie nie obchodzi
myślę że dyskusja zabrnęła w ślepy zaułek.
proponuję przeczytać poniższy artykuł z rozp 561/06 - do jakich PRZEWOZÓW ma zastosowanie rozporządzenie:
Artykuł 2
1. Niniejsze rozporządzenie ma zastosowanie do przewozu drogowego:
a)
rzeczy, gdy dopuszczalna masa całkowita pojazdów łącznie z przyczepą lub naczepą przekracza 3,5 tony; lub
b)
osób, pojazdami skonstruowanymi lub trwale przystosowanymi i przeznaczonymi do przewozu więcej niż dziewięciu osób łącznie z kierowcą.
z tego co tu widać to mimo iż w dalszej treści w art.3 są wymienione pojazdy pomocy drogowej to również można zastosować z art 3:
Artykuł 3
Niniejsze rozporządzenie nie ma zastosowania do przewozu drogowego:
g)
pojazdami poddawanymi próbom drogowym do celów rozwoju technicznego lub w ramach napraw albo konserwacji oraz pojazdami nowymi lub przebudowanymi, które nie zostały jeszcze dopuszczone do ruchu;
taki wyjazd na zlot można potraktować jako rozwój techniczny - trzeba tylko zrobić wydruk opisać.