Siemanko
Stoje właśnie na pompie koło Florencji.
Nie aktualizowalem tematu, bo mam troche na głowie w związku z ... Moim ślubem
1. MAN - lata dalej. W tek chwili ma około 620kkm. Z czego ostatnie 44tys zrobiłem razem z moja narzeczona. Musze powiedzieć, ze chyba mnie kocha jak mnie nie zabiła w połowie tej jazdy.
Niestety na ta chwile MAN ma zdjęta prawa międzyosiowke - mała awaria. W Schmitzu zapadła sie podłoga , dwie płyty musieliśmy wymienić . Przy przy okazji przymocowalismy resztę, bo jak to Schmitz ... Sami wiecie . Auto miało awarie - zaczęły na raz cieknąć uszczelki pod 3 głowicami z lewej strony. Zrobione i lata dalej. W końcu znalazłem porządny warsztat dla mojego maleństwa - kolega Staszek koło PKS-u w Bydgoszczy. Dla chętnych podam nazwy warsztatów które omijać - jeden jest na Ludwikowie a drugi w Strzyzawie ... Można napisać o tym powieść jacy ludzie biorą sie za naprawę samochodów ...
2. Daf ... Nie wyglada ten zestaw tam ładnie jak na początku. Nasz kierowca nie zmieścił sie w bramie , pocięli go na Brumacie w F, ktoś go potem zahaczył a i samemu zahaczył osobówkę na rondzie. Mam nadzieje ze ta fatum z nas zeszło. Co do ekploatację to dosłowne: lac i jeździć ... Niestety nie tylko diesla- jak to Daf - lubi sobie siorbnac lekko oleju. Ale łudzę sie ze to przy 100kkm przestanie. W grudniu okradli nam kierowcę w San Guiliano Milanese. Wybili szybę ze środka zawinili wszystko - dokumenty kierowcy, dokumenty firmy, sprzęt elektroniczny ... Nawet lekarstwa. Dlatego tez kiero siedzi w domu i czeka na dokumenty , a ja pomykam Turkusowa Lala. W środku ulegnie zmianę zestawienie kolorów- ale to jak zrobię to pokaże . Puknęlo mi dzisiaj 80 kkm. Dafik lata z nowka sztuka Kassbohrer. Jestesmy z niej na tyle zadowoleni ze następna tez bedzie wnuczka Tirsana.
A co do następnych ... To tajemnica