Cytuj:
Ciekawi mnie tylko niezawodnosc tych nowych dafow? Nie boisz sie awaryjnosci? Jakies opinie na ich temat? Zdecydowala pewnie cena, ale jak to sie bedzie sprawowalo po uplywie gwarancji?
Euro 6 DAFa jest na rynku już ponad 2 lata - mieli trochę czasu na wprowadzenie poprawek, stąd edycja 2015. Awaryjność? Jakoś nie słyszałem szczególnych narzekań, zważywszy, że już ostatnie wypusty 105 były naprawdę dopracowane. A jak będzie po gwarancji? Powiem Ci za 3 lata
Cytuj:
Bardzo ładny zakup! Ja miałbym wizję na takie auto, żeby okleić czy wymalować takie pasy, jak to były w ATi.
Z czystej ciekawości, robotę masz już chyba nagraną na nową naczepę w firmie? Tata zadowolony z przesiadki, że na stare lata jeszcze bardziej będzie musiał uważać?
Jeszcze zapytam, co skłoniło Cię do zakupy tej firmy? Powiem szczerze, że nigdy nie słyszałem o takim produkcie. Trochę pracy w nią włożysz i będzie jak nowa, nie od razu Kraków zbudowano jak to mówią.
Fajnie się rozrastasz, gratuluję.
Powodzonka!
btw. Bardzo przypominasz mi swoją działalnością szefa mojego ojca.
Był taki plan żeby nawiązać detalami do 28/33/3600 ATi, planów generalnie jest kilka, ale jak zwykle czasu mało...
Robota na nową naczepę jest ogarnięta, ale to nie tato będzie ciągał platformę - on ma swoją ukochaną robotę, której nie chce zmienić
Co skłoniło mnie do zakupu Camro? Ano to, że BYŁA, była blisko i jest zadbana. Do tego słyszałem raczej dobre opinie o tych polskich naczepach (tak podkontenerówkach jak i platformach). Generalnie to wśród naczep tego typu raczej nie ma za dużego wyboru na rynku wtórnym - są albo drogie nówki, na które trzeba czekać miesiącami, albo kompletnie zajechane padła. Ciekawsze naczepy schodzą "na pniu".
Cytuj:
P.S. tak sie patrze na ten tlumik, chyba trzeba bedzie uwazac przy wjezdzie na promy itp
To low-deck, tutaj na wszystko trzeba uważać... jak nie tłumik to zbiorniki, jak nie zbiorniki to pomosty, etc.
Cytuj:
O panie, dzisiaj, a wlasciwie juz wczoraj tj. w sobote chyba mijalem na A2 nowy nabytek z Linkowym ogonem? Swietny sprzet. Naczepka mowisz podstawowa? Podstawowa w branzy to plandeka bez... plandeki. I tu klania sie moja firma heh, o takiej tylko marze, powodzenia w nowej branzy!
To zwiastuje kolejny nabytek, czy ktores z obecnych autek pozegna Linka?
Wazyles moze ta naczepe, albo po papierach orjentujesz sie ile wazy?
Dokładnie, DAF ciąga firankę i standardowo wczoraj darł w stronę Venlo.
O plandece bez plandeki też myślałem, ale robota jest też na sporo dłuższe elementy, więc sam bym siebie ograniczył - aczkolwiek cenowo to meeeeega dobra opcja
Kolejne nabytki może po nowym roku jak się wszystko poukłada, póki co skupiam się na tym co jest i zatrybieniu tej nowej roboty.
Docelowo gabarytówkę będzie ciągał MP3 (wraca do korzeni, gdyż w DE pracował w firmie Bender i ciągał podobną naczepę), którego na firance zastąpił DAF.
Naczepa waży 10 ton z małym hakiem wg dokumentów. Ale przejadę w tygodniu przez wagę, którą mamy na bazie to będę wiedział dokładnie
Kilka zdjęć, już z docelowym ciągnikiem: