Cytuj:
Karol a testowałeś Becker'a. Kamil chyba na tym ujeżdża. Ja mam Tomka 730 już ponad 4 lata i posiłkując się Here Maps na Lumii to mnie wystarcza, tylko strona z Hannoverem w atlasie podarta. #pdk
Pytaj więc Kamila. Ja na tym jechałem kiedyś raz... parę lat temu. Wtedy to był bajer, że nawigacja recytuje numery dróg którymi jedziesz. Tylko tyle zapamiętałem z pozytywów
Ogólnie dla mnie to system nawigowania nijaki (subiektywnie).
Coś jak Automapa na Polskę.
Odkąd jeżdżę zawsze starałem się używać Tomtoma (nawet w wersji dla osobówek kumaty kierowca TIRa ogarnie drogę), a niedawno IGO (znajomi latający na wschód stawiali to ponad TT).
Przewaga IGO jest taka, że odpalisz to na "byle czym" działającym pod kontrolą WinCE. Starsze TomTomy używały własnej dystrybucji linuksa. Ergo - na WinCE wrzucisz cokolwiek (automapa, IGO, etc), na tomtoma tylko system i mapy tomtoma. Kiedyś była co prawda przeportowana wersja TT pod WinCE,ale już dawno sczezła. Obecnie TT oferuje tylko kompleksowy system z mapami pod własne urządzenia (Linuks), Android i iPhone.
Najnowsze wersje TT pod własne urządzenia komunikują się z systemem (komputerem) za pomocą sieci, a nie opcji dysku wymiennego - więc już odpada łatwa opcja grzebania w systemie.
Tak więc - jak ktoś chce mieć solidną nawigację na Europę to mogę jedynie polecić starsze wersje TT, gdzie można sporo ingerować w ustawienia i działanie. Co do IGO - jakikolwiek sprzęt pod kontrolą WinCe 6.0.
Trochę to może nie na temat, więc z góry przepraszam.