Cytuj:
A jak ci się widzi rozplanowanie zegarów, szczególnie prędkościomierz i obrotomierz w jednym i ogólnie deski rozdzielczej w porównaniu do poprzedniej wersji.
Ciężko było się na początku przyzwyczaić do takiego układu ale z czasem idzie przywyknąć. Mimo tego bardzo nietypowego rozmieszczenia zegarów są bardzo czytelne i wszystko jest w zasięgu wzroku tak jak w poprzednich wersjach.
Cytuj:
Gratuluję awansu
Ładny zestawik z dość ciekawy wyposażeniem.Najbardziej ciekawi mnie ten cały DC,z chęcią bym go też widział w naszych autach,lecz niestety tu liczy się każdy kg,bo na pusto ważymy z reguły +19t,a ta skrzynia jest z tego co słyszałem ok.100-150kg cięższa od klasycznego I-shifta.Byłbym bardzo wdzięczny,gdybyś miał chęci i możliwości nakręcenia jakiegoś krótkiego filmiku z działania I-shifta DC tak bardziej ''od kuchni'' w typowych warunkach naszej pracy.Odnośnie przestrzeni to przy moich 193cm w żadnym miejscu moja głowa nie ma kontaktu z dachem i pod względem przestrzeni jaki schowków jest odczuwalny plus.Co do klimy postojowej,to stałem weekend w 2015r w wakacje i temp w dzień dochodziła do 42st a w nocy spadała do 27-29st i gdy schłodziłem kabinę normalną klimą i przełączyłem póżniej na postojówkę to kładąc się spać nie wiem jak długo chodziła bo gdy spałem się wyłączyła,ale upał budził mnie dopiero około 8-9rano więc jest ok.Szkoda tylko że nie masz xenona,u nas wszystkie auta są na bixenonie i naprawdę jest spora różnica między 3 i 4 generacją FH bo takie auta mamy.Życzę bezawaryjnych-sądzę,że jeśli akumulatory wytrzymują to większych zmartwień nie będzie i autko odwdzięczy się naprawdę przyjemną współpracą...
Ja na pusto ważę 19.400kg.
Cytuj:
Pytalem wczesniej ale nie uzyskalem odpowiedzi. Kabina na poduchach czy na sprezynach??? Masz moze wiedze czy w IV generacji tez jest tak odczuwalna roznica pomiedzy jednym a drugim zawieszeniem jak w poprzednich modelach???
Kabina zawieszona jest na sprężynach. Miałem okazję jechać wersją z kabiną na poduszkach i jak dla mnie specjalnej różnicy nie ma. Ogólnie jestem zwolennikiem kabin na poduszkach ponieważ według mnie są bardziej sztywne podczas jazdy po dziurach. Ale to tylko moje zdanie.
Cytuj:
Witam, ładne volvo, jeździsz przez Rychwał (DK25) mogę zrobić fotkę
Czasami jeżdżę przez Rychwał, najczęściej wracając na bazę.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co to sie z tabliczkami stało? takie ładne były ledowe damsko-męskie a tu co? z budki na słubicach?
Robione byly w Ostrowie Wlkp. Zdjalem je z tego wzgledu, ze coraz czesciej kasztany sie czepiaja za podswietlane tablice/loga. Kilku moich kolegow juz za to w ostatnim czasie zaplacilo a ja chcialem tego uniknac, wiec zalozylem zwykla tloczona tabliczke..
Ale spokojnie Kinia jako wybranka serca nadal jest
Ale nawet do nie włączonych się czepiają?
Tego nie wiem. Koledzy zapłacili za tablice włączone w dzień tak samo jak i za posiadanie półek na przedniej szybie.