Witam.
Kiedyś już opisywałem ten samochód w dziale garaż, ale się trochę pozmieniało. Scania od 2007 roku jest w rodzinie a od 2 lat jest w moich rękach, prowadzę swoją malutką firmę i jak na razie po za tym, że jest trochę słaba w tym transporcie to nie narzekam świetny samochód.
Marka: - Scania
Model: - 124L 420 Topline
Rok produkcji: - 2001
Przebieg: - 1 095 000 km
Wyposażenie: - Centralny z pilota + alarm (fabryczny), klimatyzacja, ogrzewanie postojowe, lodówka, xenony, halogeny dalekosiężne x6, ABS, TC, retarder, komputer (spalanie etc.),
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Naczepa kłonicowa do transportu drewna.
Obsługiwane kierunki: - Głownie południowa Polska.
Jak widać na zdjęciach, samochód jest trochę w stylu Holenderskim. Wszystko dokładałem sam, przez 2 lata jak ją posiadam doposażyłem Scanie w kilka bajerów mianowicie, kierownica RAID skórzana z drewnopodobnymi wstawkami, oryginał bardzo rzadko spotykany, wręcz rarytas, parę lat szukałem używki, jak się trafiła to odnowiłem hydrografikę i obszyłem na nowo skórą perforowaną. Panele w desce też zrobione w hydrografice, żeby pasowało do kierownicy. Zamontowałem szeroką blendę z dodatkowymi 3 obrysami na środku. Przemalowałem atrapę oraz odnowiłem zderzak. Założyłem komplet ogumienia Michelin. Odmalowałem felgi (na razie tylko przednie). Jest zamontowana kolumna kierownicza ze Scanii R z 2007 roku, żeby się dobrze prowadziła. Między świętami doposażyłem Scanię w podświetlany baner z 5 obrysówkami. Mam zamontowane Xenony oryginał Hella dedykowane do serii 4, z nówkami soczewkami oraz palnikami, świecą po prostu wyśmienicie. Zdjęcia mam z wakacji, jak jeszcze nie było Xenonów i baneru. Jak ktoś będzie chociaż trochę zainteresowany to porobię jutro zdjęcia jak całe oświetlenie się prezentuje.
Tak wyglądała na począku:
Ledów już dawno na atrapie nie ma - błędy młodości.
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.