Nadszedł czas na moją relację ze zlotu. W sobotę melduję się na dworcu o godz. 12:50 i czekam na pociąg Trucklinera, który miał przyjechać o 13:24. Razem udajemy się na zlot, po obejrzeniu wszystkich pojazdów i występie grupy Sexy Texas udajemy się na symboliczne piwko. Potem, po przywitaniu się z ekipą BTC zwiedzamy teren zlotu w celu oglądania i fotografowania wszystkich pojazdów. O godzinie 18:00 opuszczam imprezę i udaję się na autobus powrotny do domu.
W niedzielę o godzinie 9:35 jestem na dworcu, odbieram z pociągów DAFa, Volvo Drivera, Majluka oraz Mickula i razem jedziemy na 13 Trakerskie Spotkanie. Czekając na konwój Mickul ustawia „fotoradar”, na który reagują prawie wszystkie przejeżdżające pojazdy. W międzyczasie spotykamy się z Foxem oraz Mario i fotografujemy nadjeżdżający konwój złożony z wielu pięknych ciężarówek
Po przejeździe konwoju wszyscy udają się na główny plac, gdzie zaparkowały wszystkie ciężarówki, a ja czekam na Kaczora, który przyjechał zaraz po przejeździe konwoju. Na miejscu czekamy na Ariela oraz Daniela i Denisa. Po ich przyjeździe, udajemy się na plac robić zdjęcia. Po symbolicznym piwku z Trucklinerem, idziemy pod wozy Sachs Transu, gdzie umówiliśmy się z Owiecem. Robimy pamiątkowe zdjęcie (niestety tylko w czterech...) i żegnamy się z Trucklinerem, który musiał już jechać. Po kolejnym grupowym zdjęciu (podziękowania dla Chudego za fotkę
) powoli zbieram się do domu. Po pożegnaniu się z całą ekipą ruszam autobusem do Nowego Targu.
13 Trakerskie Spotkanie było dla mnie niesamowitym przeżyciem, największe wrażenie zrobił na mnie konwój, który wypadł o wiele lepiej niż przed rokiem
Jeśli dobrze pójdzie, widzimy się za miesiąc w Opolu
A teraz czas na fotki (8 serii po 15 zdjęć, czyli razem 120 fotek
)