Siamka
Tak więc stało się ... po dłuższych poszukiwaniach zjeżdżonej większej części Polski w poszukiwaniach niezajechanej erki Scania została zdradzona , jej miejsce zastąpił kukurydźnik ... Wygrał we mnie jak to mówią rozsądek ... Auto od znajomego z pewną historią serwisową itp ....
Tak więc
Marka: - DAF
Model: - CF 85.410 E5
Rok produkcji: - 2009
Przebieg: - 1002223
Wyposażenie: - STANDARD
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - PLATFORMA ROZCIĄGANA + SPORADYCZNIE FIRANA
Obsługiwane kierunki: - Kraj + docelowo Szwajcaria
Tak więc : Auto jak auto , Scania to to nigdy nie będzię ..., ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ..
Auto kupione od kolegi , który ma transport i handluje autami . Samochód jeździł u niego przez trzy lata i co najważniejsze jest po olejarzu . Ponoć od wymiany do wymiany dolewali 2-4l . Auto technicznie i wizualnie jest w stanie idealnym po pełnym serwisie + dostałem nowy komplet opon przy zakupie na otarcie łez po nieudanych poszukiwaniach scani .
Z planów to nie chciałem przy nim kompletnie nic robić bo stwierdziłem , że nie jest mu w stanie nic pomóc żeby był chociaż troszkę ładny , jednak po dwóch dniach patrzenia na niego zaczęły rodzić mi się pomysły w bani
Jeździ się tym w porównaniu do scani bardziej twardo , ma to też swoje zalety . Automat jak to w jelczach .. tragedia ... Jeśli chodzi o kabinę to tragedii nie ma , przy prawie dwóch metrach wzrostu jestem w stanie stanąć wyprostowany na tunelu i wyciągnąć się bez problemu na łóżku . Niestety na tą chwilę musi jeszcze swoje odstać bo czekam za kartą - podobno do 4-5 tyg nie wiem ile w tym prawdy ...
To co już zrobiłem :
Montaż radia 2 din z bloototh ( czy jak to się piszę ... ) , mam jeszcze kamerę tylko nie mam zbytnio pomysłu gdzie ją założyć żeby to jakoś wyglądało i spełniało swoje zadanie - pokazywało martwe pole z prawej str .
Montaż lodówki - niestety orginalnej nie miał ...
Montaż kogutów
Montaż podświetlenia górnych schowków i burdelówek nad schowkami jak ssc 105
Montaż chlapaczy - ale nie jestem co do nich przekonany
Oklejenie paska na atrapie
Dziś się nudziłem i założyłem na przód szerokie koła na próbę
Jutro chcę się wziąć za polerkę zbiorników
z planów myślałem nad kangurem , który kupiłem do v-ki jednak po przymiarce okazuję się że mocowaniami pasuję idealnie do dafa ...
pozdro