Cytuj:
żebyś bardziej zrozumiał mój przekaz który cytujesz (obojętnie czy jesteś kierowcą czy szefem) mając do zadysponowania C.S. wybierzesz którą opcje? :
a)wstawisz go do np do FM czy tego typu firmy gdzie musisz dostosować się do ich oczekiwań godzinowych (tu mam na uwadze oczekiwanie po kilka godzin na załadunek czy rozładunek,który kierowca wykona w czasie dobowego odpoczynku) gdzie w perspektywie masz do pokonania 400-500km dziennie (realia PL i to nie zawsze tak dobrze bywa) przy stawce 4zł/km (zakładam optymistyczne żeby na wstępie nie obalać Twoich teorii)
b) wstawiasz go do obsługi wywozu nadwyżek z przenośnika taśmowego,gdzie masz stawkę godzinową na poziomie 250zł/h płatne za 24h na dobę (wymaga to zatrudnienia co najmniej dwóch kierowców ) i w tym czasie auto zrobi 20km za skromne 6tyś zł /dobę
domyślam się że wybierzesz opcje "a" bo nie jesteś leserem i musisz ganiać bo nie dostrzegasz innych możliwości stąd rozumiem poniekąd Twoje postrzeganie ludzi,którzy potrafią myśleć
ale może jak na spokojnie uwzględnisz koszty i dochody to zmienisz zdanie i zrozumiesz pewne rzeczy
P.S. ja oparłem swoje przykłady na realnych sytuacjach ale nie próbuj dociekać jak to jest możliwe i nie oczekuj dalszych informacji
Krzysiek, chłopie! Ty całkiem nie w tym świecie żyjesz! Nie masz nawet bladego pojęcia za jaką kasę świadczy się usługi! To nie są żadne "realne syutuacje", każdy kto choć chwilę miał własną działalność Ci to powie.
Ale ja lubię matematykę więc...
6000 - 50 paliwo - 600 kierowcy = 5350 zysku za dzień pracy, idąc dalej wóz zarabia 123050 miesięcznie (przy ledwie 23 dniach pracy
), idąc jeszcze dalej rocznie twój stary tuli 1476600zł, słownie MILION CZTERYSTA SIEDEMDZISIĄT SZEŚĆ TYSIĘCY SZEŚĆSET zl z jednego auta
!
. Naprawdę sądzisz, że twój stary tyle zarabia? Zastnaów się, naprawdę jesteś aż tak naiwny?
Bo wiesz, jeśli zwyczajnie to wymyśliłeś, to zrozumiem...
Cytuj:
jako kierowca pracuje 8h na dobę i nie ma opcji dłuższego dnia pracy bo system jest trzy zmianowy
niczego nie muszę kraść(mierzysz innych własną miarą?) i niczego nie podpisuje bo wynagrodzenia i inne świadczenia otrzymuje przelewem co daje staremu potwierdzenie ich wypłacenia i w zamian za tą prace otrzymuje wynagrodzenie bliskie Twoim wyliczeniom za 13h pracy
Krzysiek, jak Ty pracujesz 8h dziennie i zarabiasz 5000zł to wychodzi, że masz 27zł/h netto, to by dawało jakieś 40h brutto. Pochwal się oto, gdzie tak płacą? 100%% użytkowników tego forum jest ciekawych, ze mną na czele. Jak nie powiesz, to pomyślę że znowu zmyślasz, a jak powiesz, to wiedz, że zadzwonię i będę się tam chciał przyjąć
!
Cytuj:
kwalifikacje mam wystarczające skoro mam prace i nigdy nie byłem bezrobotnym a nie zawsze pracowałem jako kierowca i może zakończ osobiste wycieczki a skoncentruj się na jakości swojej pracy
Krzysiek, ja do Ciebie apeluję, do twojej świadomości zejdź na ziemię! Osobistych wycieczek nie uprawiam, a odczepię się od Ciebie w tej samej chwili kiedy przestaniesz prezentować na forum wytwory swojej wyobraźni. A pracę to ma każdy len z uprawnieniami.