Cytuj:
Napisz mi coś o tej platformie którą ciągasz. Czy wcześniej to była plandeka mega?? Dorabialisicie ucha pod łańcuchy?? Widzę że masz jeszcze najazdy ze sobą. Jak niskie maszyny ladujesz, brałeś kiedyś te elektryczne podesty ruchome?? One mają dosyć mały prześwit i nie może być dużego konta najazdu żeby wjechać.
Tak, jest to zwykla plandeka po mniejszych i wiekszych przerobkach. Naczepa kupiona jako plandeka po wypadku, rozebrana u nas, zostaly wspawane uchwyty pod kontenery morskie, ucha pod lancuchy, poza tym tylna belka wraz ze zderzakiem i lampami zostala przerobiona i aktualnie mozna ja wysunac o ponad 3m do tylu. Ponadto sa zrobione "uchwyty" pod najazdy z tylu naczepy.
Jesli chodzi o ladowanie podestow ruchomych. Nigdy nie ladowalem, nie wiem nawet do konca o czym mowa.
Powiem tylko, ze to jest problem. mimo, ze najazdy mam ponad 3m dlugie, to jednak jest to zwykla mega. Mimo maksymalnego uniesienia konia na poduchach i opuszczenia naczepy, wiele sprzetow ma trudnosc z wjechaniem. Z tym autobusem ze zdjec powyzej byly problemy, kombinacje z klockami i dechami a i tak szural. Podobnie z solowkami. Sprawdza sie dobrze przy zaladunkach traktorow, koparek i tego typu sprzetow. A glownie to wozimy.
Poza tym jako, ze to plandeka strasznie sie wygina. Zaladunki ciezkich maszyn po najazdach to zawsze kupa potu. Naczepa trzeszczy, kwiczy, steka. 2 razy podczas proby zaladunku byla juz zalamana.
Po tym ponownie prostowana i konstrukcja jest juz oslabiona.
Cytuj:
To ja się odzywałem z tej czerwonej scanii w czwartek w Myszkowie.
Dzieki i pozdrawiam rowniez.
Cytuj:
Cytuj:
Gnał dziś na eS8 na wysokości Wieruszowa, w stronę Wrocka, od Łodzi
Jak zawsze ładunek pod kolor
Ten to w czepku urodzony. Nawet jadąc PKW widuje ludzi z forum.
Tak sie wlasnie zastanawialem, jak to jest, ze on mnie widzial a ja jego nie. Zapmnialem, ze szlachta przy sobocie nie pracuje...
Gnalem na Holandie, zaladunek w Wieluniu w sobote, a pod Amsterdam na poniedzialek FIX 7.
Odnosnie ladunku pod kolor... Z tym mnie widziano: