1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX). 2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy. 3. Opisujemy pojazd według wzoru: Marka: - Model: - Rok produkcji: - Przebieg: - Wyposażenie: - Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: - Obsługiwane kierunki: - 4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe. 5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu. 6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.
Fajna Scania, osobiście uwielbiam białe eRki z białymi grilami.
Rura z halogenami i kogutami zdecydowanie na plus.
Układ 'pushera' sprawdza się na kraju w tej robocie?
Tak przydaje się, ponieważ często ciągam ciężkie kontenery gdzie przydaje się DMC 44 tony bo waga zestawu jest w okolicach 42-44 dmc Przy lekkich kontenerach ośka w powietrzu wisi. Do Ociąża i Nowych Skalmierzyc surowiec na produkcje materacy do IKEI wożę to są to ciężkie puszki więc 6 osi się sprawdza. Przy 44 dmc mam naciski: napęd około 8 ton i pchana około 6 ton gdzie w 4x2 miałem od razu przy 40 tonach DMC około 11.5-12 ton na napędzie Głównie robię kółka Kalisz-Poznań-Gdańsk-Kalisz to spalanie z iluś tankowań wychodzi średnio 33.5/100 a w jedną mam zazwyczaj w granicach max DMC
_________________ "Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
"Wyobraźcie sobie jajecznicę na boczku. W przypadku jajecznicy na boczku kura była zaangażowana, a świnia się poświęciła."
~ Jacek Walkiewicz
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Możliwe, że coś słyszałem ale moje radio działa na zasadzie "jak Cię widzę to Cię słyszę"
_________________ "Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
"Wyobraźcie sobie jajecznicę na boczku. W przypadku jajecznicy na boczku kura była zaangażowana, a świnia się poświęciła."
~ Jacek Walkiewicz
Nie wiem czy jeszcze pamietasz jak na ociazu mnie wypatrzyłeś Byłem wtedy Srebrną 105-tką akurat z niebieską firanką. Podleciałeś do mnie z pytaniem czy nie jestem z wagi , Słabo trochę wtedy kojarzyłem, ale mysli przy łiikendzie bywają róźne,:mrgreen: tym bardziej że byłem na załadunku to człowiek zaspany, 2 godziny na parkingu, 2 godziny pod rampą ,ten OCIĄŻ...
Szkoda że czasu nie było, ale może następnym razem,
Nie wiem czy jeszcze pamietasz jak na ociazu mnie wypatrzyłeś Byłem wtedy Srebrną 105-tką akurat z niebieską firanką. Podleciałeś do mnie z pytaniem czy nie jestem z wagi , Słabo trochę wtedy kojarzyłem, ale mysli przy łiikendzie bywają róźne,:mrgreen: tym bardziej że byłem na załadunku to człowiek zaspany, 2 godziny na parkingu, 2 godziny pod rampą ,ten OCIĄŻ...
Szkoda że czasu nie było, ale może następnym razem,
Pewnie, że pamiętam Ja swego czasu regularnie na Ociążu/Nowych Skalmierzycach bywałem a teraz różnie. Kolega z firmy poprzednią Scanią tam bywa teraz częściej. Też na PJA ale 4x2
~ Jacek Walkiewicz
Zgadza się Daf porażka firmy przez błąd w tłumaczeniu zarejestrowany na 40 ton DMC Zdjęcia robione w zeszłą sobotę bo poznaję ustawienie aut i kontenery które stoją na placu Chce zamienić go na jakieś 4x2 a zostawić tylko moją 3 ośkę jako jedyne takie auto we firmie
~ Jacek Walkiewicz
Zgadza się Daf porażka firmy przez błąd w tłumaczeniu zarejestrowany na 40 ton DMC Zdjęcia robione w zeszłą sobotę bo poznaję ustawienie aut i kontenery które stoją na placu Chce zamienić go na jakieś 4x2 a zostawić tylko moją 3 ośkę jako jedyne takie auto we firmie
Odwrócić się nie da??
Ja też Mańka miałem na 40dmc bo mi to wisiało (pod wanne 2 osie) i z debilem diagnostą się kłócić nie chciałem, ale jakiś czas temu sprawę odwróciłem i mam f3 44t dmc ( w briefie miałem 60t )
Odwrócić się nie da??
Ja też Mańka miałem na 40dmc bo mi to wisiało (pod wanne 2 osie) i z debilem diagnostą się kłócić nie chciałem, ale jakiś czas temu sprawę odwróciłem i mam f3 44t dmc ( w briefie miałem 60t )
Coś tam próbowali ale ktoś im nie chciał podbić czy coś... Nie jestem w temacie dokładnie Twierdzi, ze mu to auto już nie potrzebne bo było wzięte pod konkretną robotę i temat szybko umarł i teraz robi to co 4x2 auto.
~ Jacek Walkiewicz
Mała aktualizacja Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że wszelkie modyfikacje przedstawione na zdjęciach zostały dokonane z mojego budżetu i oczywiście podczas urlopu. Nie zgodziłem się na wpisanie mi "warsztatu". Jeżeli ktoś by poszukiwał takiego pracownika to można składać propozycję
Tylko 3 foty ale myślę, że w zupełności starczą
Wleciała nowa tabliczka za szybę po tym jak poprzednia się spaliła, w stopnie wleciały pomarańczowe obrysy, z prawej strony przy zbiorniku adblue także do równego z lewą stroną oraz miedzy osiami dorzuciłem, kabinę z tyłu na czerwono oświetliłem oraz dorzuciłem po fajce do naczepy. Myślę, że wyszło całkiem sympatycznie
~ Jacek Walkiewicz
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
Z przodu by się jeszcze coś przydało białego, żarówkowego... Blenda na 5 obrysów?
Blenda odpada bo 2 prostokąty są w niej Jedynie żarówka na przód aby nie zaburzyć tego ciepłego koloru żarówek Albo podświetlić dalekosiężne w blendzie?
~ Jacek Walkiewicz
Dam Ci namiar na dobre ledy, wszędzie sobie zmienisz źródło światła, czef dostanie rachunek i masz wszędzie Led...
Na górze masz ładnie 4 halo oświetlone, pomyśl coś pod zderzak i na maskę, ładnie ze smakiem i masz szał, że Ci babki w porcie same szyby myją na wyjeździe
_________________ STRALIS
Jeździłem, ja też jeździłem dla Jeronimo, ale Martins lepij płacił i poszedłem tam, to już dawno było, zanim Rohling kupił Suusa.
Nie widzi mi się LED włożony w miejsce żarówki. Auta z Chomy tak mają okropnie to wygląda... Zostaje żarówa na przodzie
~ Jacek Walkiewicz
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 121 gości