ok.rozumiem.ale to nie zmienia faktu że jak nowa karta przyjdzie to nie muszę czekać aż stara straci ważność i nową kartę mogę od razu w tacho wpakować.a starą 28 dni w kieszeni trzymać?.
nowa karta będzie ważna dopiero dzień po upływie terminu starej i wcześniej niż data na niej nie będziesz mógł jej używać.
Przykład z mojej:
stara kk miała ważność do 04.11.2015
złożyłem podanie o nowa. Karta przyszła kilka dni przed tym terminem i zabrałem ja w trasę
a nowa była ważna od 05.11.2015 i o północy z 04 na 05 tacho ja wypluło automatycznie, rano włożyłem nowa zrobiłem wpis i tyle
_________________ Jeździłem na swoim zanim to było modne Żyj tak żeby na starość powiedzieć: kuurła kiedyś to było
Nic. W zeszłym miesiącu wyrabiałem nową i nie mam zamiaru odsyłać. 5 lat temu starej też nie odesłałem. Zapłaciłem za nią (w sumie teraz to firma zapłaciła ), więc niech mnie cmokną. Niech będzie, że nie mam czasu ani ochoty biegać po pocztach.
Cześć, jutro o godzinie 24 kończy mi się ważność karty kierowcy. W tym czasie będę prowadził pojazd. Jak w takim przypadku zmienić kartę żeby wszystko było ok? Wystarczy zjechać na parking, zmienić kartę i zrobić wydruk?
_________________ тише едешь дальше будешь
Daf Xf 105.460, Renault Magnum 480, Mercedes Actros3 1844, Volvo Fh3 500, Renault Range T520, Volvo Fh4 500, Mercedes Actros4 510
Zjedz na parking bo tacho samo wyrzuci karte ja sie zagapilem i w czasie jazdy wyskoczyla. Wydruku nie robilem kontrole bag mialem tydzien pozniej dalem obie karty i zadnego problemu nie bylo
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Witam. Jak dlugo czeka się na kartę kierowcy?
I po jakim czasie [(praktycznie) bo teoretycznie niby 10dni] , mogę sprawdzić status karty kierowcy na stronie.
Odkąd wniosek doszedł minęło 12 dni i nic.
Witam. Jak dlugo czeka się na kartę kierowcy?
I po jakim czasie [(praktycznie) bo teoretycznie niby 10dni] , mogę sprawdzić status karty kierowcy na stronie.
Odkąd wniosek doszedł minęło 12 dni i nic.
2-3 tygodnie i jest ale teraz mogło się skumulować ze świąt i może być ciut dłużej
Tak, będziesz mógł używać we wtorek od godziny 00.00 do godziny 23.59.59 o godzinie 00.00 tj. 28.03 karta zostanie automatycznie unieważniona i wysunięta przez tachograf.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 30 gości