Koledzy mocznik, czyli środek AdBlue jest podgrzewany w osobnym zbiorniku, wiec jest możliwość eksploatacji do temperatur -30 stopni Celsjusza. W województwie opolskim w tym roku już była temperatura w niektórych miejscach -32 stopnie. Facet ma M.A.N.-a z tym środkiem i wszystko było Ok, nic mu nie zamarzało.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2006, 12:14 przez ciezarowka, łącznie zmieniany 1 raz.
Cytuj:
jest podgrzewany w osobnym zbiorniku paliwa
ciezarowka znowu coś pomieszałeś jeśli chodzi o MAN-a to on ma zintegrowany zbiornik Ad Blue ze zbiornikiem paliwa. a w innych markach z tego co się orientuje to wszystkie mają osobne zbiorniki. Więc chyba omyłkowo nazwałeś zbiornik Ad Blue zbiornikiem paliwa.
Pozdrawiam
_________________ http://www.GLOBETRUCKER.org
Is it better to loose 5 minutes or 50 years ?
preferite perdere 5 minuti oppure 50 anni ?
Preferez-vous predre 5 minutes ou 50 ans ?
verlieren Sie lieber 5 Minuten oder 50 jahre ?
Wolisz stracić 5 minut czy 50 lat ?
Tak masz racje omyłkowo nazwałem zbiornikiem paliwa, poprawiłem już jest Ok. W żadnym pojeździe nie jest zbiornik AdBlue zintegrowany ze zbiornikiem paliwa. Ten zbiornik jest osobny, ponieważ jego zawartość jest wtryskiwana do spalin by je zneutralizować w znacznym stopniu. Mocznik jak by był wtryskiwany z paliwem do cylindra by uległ rozpadowi ze względu na wysoka temperaturę. Wiec taka możliwość jest niemożliwa.
odkopie nieco temat, mianowicie znalazłem bardzo fajną stronkę z wyszukiwarką i mapką europy ze stacjami, bądź punktami gdzie dostępny jest AdBlue, i muszę powiedzieć, że jestem bardzo mile zaskoczony, gdyż stacji w naszym kraju jest dość sporo.
mapka na stronie też jest bardzo fajnie zrobiona, jest możliwość przybliżenia i sprawdzenia drogi dojazdowej, ogólnie jest wystarczająco dokładna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 50 gości