Witam po dosyć długiej przewie
W 2017, kiedy dodałem tu ostatni post, troszkę się posypało. Pierwsze Photobucket wprowadził opłaty za hotlinkowanie zdjęć i praktycznie z dnia na dzień, z mojej strony zniknęła cała galeria. Ponad tysiąc zdjęć trzeba było gdzieś wrzucić, podmienić linki i liczyć, że za rok czy dwa nowy wybraniec nie zrobi tego samego. Straciłem motywację i nie widziałem sensu dodawania nowych modeli, kiedy 250 starych w galerii będzie miało tylko reklamę Photobucket. Dodatkowo strona pisana była w oparciu o przestarzałą architekturę, ciężko się nią zarządzało i wiele rzeczy chciałem na niej zmienić. Podjąłem decyzję, żeby to zostawić, a kiedy będę miał więcej czasu, zaprojektować i napisać stronę od nowa. Odkładałem to w nieskończoność, aż ostatecznie dobiła ją decyzja CBA.pl o wprowadzeniu opłat (i to nie małych) za "darmowy hosting", które obowiązują od tego roku. W takim układzie nie miało racji bytu i strona modele1-50.cba.pl przechodzi do historii.
Tyle wstępu. Przepraszam że trochę przydługawy, ale sporo osób pytało co się ze mną dzieje i stąd te kilka zdań wyjaśnień. Nie mam złudzeń i jestem świadomy, że większości chodziło raczej o moją kolekcję
Żyję, mam się całkiem nieźle, a kolekcja troszkę się od tego czasu rozrosła. Działalność postanowiłem przenieść na Facebook'a i tak powstał profil
https://www.facebook.com/ziebol.modele, gdzie można śledzić aktualny kształt mojej kolekcji.
Serdecznie na niego zapraszam
Tutaj też co jakiś czas postaram się coś wrzucić.
Nadrabiamy zaległości i lecimy z tematem:
Mercedes-Benz Arocs 4x4 [Conrad 78165/0]
Mercedes Benz Arocs 3351 StreamSpace + Halfpipe Tipper Trailer [WSI 03-1147 + 03-2000]
Terberg FM 2000T 8x8 (w zabudowie Gijsbertsen) [WSI 04-1117]
GINAF X 4345 TSV 8x6 (w zabudowie Gijsbertsen) [WSI 04-1116]
DAF CF 460 8x4 Off Road [WSI 02-1533]
Volvo FH4 Sleeper Cab 10x4 | ESTEPE [WSI 04-1181]
Zapraszam na moją stronę z modelami maszyn budowlanych i samochodów ciężarowych w skali 1:50 -
facebook.com/ziebol.modele