Wciskasz sprzęgło, i operując lewarkiem zmieniasz kolejno pozycje: N->A->M, ustawiasz wybrany bieg (lewarek w lewo lub prawo) a następnie lewarek na pozycje: M->A->N. Na wyświetlaczu pojawi Ci się komunikat o zmianie biegu początkowego.
GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy
Mowa o Scanii R czy 4?
W eRce robimy to tak: Przekręcamy "pokrętło od biegów" dwa razy do przodu bez wciśniętego sprzęgła na włączonym zapłonie/silniku (nie bój sie, nic sie nie stanie na włączonym silniku) Ustawiamy bieg z jakiego ma ruszać auto, przełączamy znowu na Neutral.
W czwórce tak jak napisał AdekS, z tym że, nie jestem pewny co do wcisniętego sprzęgła. Wydaje mi się, że robi się to bez sprzęgła.
_________________ Pozdrawiam - Łukasz
Był DAF XF 105.510 SSC 6x2 <- Kto śmiał to usunąć? Mam uczulenie na dzieci Neo, i pseudokierowców z prawego fotela!
Samochód: Volvo i inne
Podczepie sie pod temat.
Czy w opticruise (bez pedalu sprzegla) to normalne, ze podczas jazdy pod gorke w grzaskim terenie silnik zgasl?
Zdarzylo sie to w Scanii P250 2016 rok, skrzynia 8 biegow.
Z tego co wiem to bieg startowy w tym aucie ustawia się w komputerze. Do wyboru jest 1, 2 lub auto.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 8 gości