Po pierwsze - przetwornica. Mam "pięćsetkę" (praca ciągła 350W, chwilowa 500W) Dość zgrabna, nie zabiera wiele miejsca. Na moje oko jej wadą (dla mnie to nie jest przeszkoda) może być nieco krótki, a tym samym ograniczający lokalizację, przewód ze źródła 24V. Ale to możemy uznać za sprawę dyskusyjną.
Po drugie - Tuner TV na USB. Niewielkich rozmiarów (mniejszy niż niejeden PenDrive), dołączony pilot i mała antena. Wady? Antena, którą dołącza producent nie jest najlepszych parametrów (sprawność) i dlatego sugerowałbym zakup anteny typu "korona". Najlepiej ze wzmacniaczem.
Ostatnimi czasy zauważyłem, że coraz częściej występuje problem współpracy tunera z Win 7Pro. Nie wiem, czy to coś z systemem, czy też może oprogramowanie dla tunera robi problem, ale niestety lubi się zawiesić, po czym wywalić program do obsługo tunera. Po ponownym uruchomieniu jest jakiś czas dobrze, a później "pstryk" i zabawa od nowa.
Mam taki oto zestaw:
przetwornica,
tuner.
Internet - jeśli masz tę kartę w telefonie, telefon ma możliwość dzielenia łącza (czy jak to się tam fachowo nazywa) wystarczy taką opcję w telefonie aktywować i połączyć za pomocą sieci Wi-Fi komputer z telefonem i możesz cieszyć się internetem. A jak masz "luźną" kartę SIM z tymże internetem od operatora - kup najzwyklejsze urządzenie (modem, ja miałem Huawei 3372) zamontuj weń kartę SIM, podłącz do laptopa. Automatycznie zainstaluje się oprogramowanie do połączenia z siecią i możesz śmiało śmigać po internecie.