Czyli Pablo, jako że sam stwierdziłeś że zaśmiecasz temat, warto by było, żebyś zaraportował się sam...
Co do wiszących rok tematów" kto gdzie, kiedy, czym". Ja z pasją czytam sobie kto, gdzie, kiedy i czym jechał rok temu, więc usilnie upraszam o w dalszym ciągu nie kasowanie.
W sumie, to niech przestaną w ogóle kasować, to za 10 lat dopiero będę miał lekturę
.
Dobrze zrobić chip tunning, to pewnie trzeba by pisać od nowa mapę pod akurat ten silnik, hamownię na takiego dużego Tira, i fachowca. Gruby temat. Mapa i hamownia do starej Beemy, mnie kosztowała 2500zl. Do takiego Tira sądzę, że razy dwa.
Większość tego typu zabiegów sprowadza się do sprawdzenia z grubsza kondycji motorowni (cisnienia sprężania, pompowtryski, ciśnienie doładowania) i wgrania innego programu sterującego. W tym przypadku np od 480tki.
Jeśli jesteś zaintetesowany wersją "na skróty". To kilka kontaktów mam, w Wierzbicy pod Radomiem, w Kielcach i pod Opolem - w Kluczborku chyba.
Zamkniesz temat za zdecydowanie mniej niz 50% ceny. A i Adblue poddłubią żeby mocy nie odcinało...
W jedym wozie odcinkę mi zrobili na 95, i to ładnych kilka lat temu.