Cytuj:
TT 6250 ma tą zaletę nad innymi nawigacjami, że usługę live traffic ma dzięki wbudowanej karcie SIM, jak jest jeszcze jakaś która nie potrzebuje się łączyć ze smartfonem to chętnie poznam jak ktoś wie. Becker i Garmin w topowych wersjach tego nie mają. W takim wypadku nie wiem czy nie lepszy tablet, przynajmniej ja bym jeszcze znalazł dla niego inne zastosowanie, pytanie tylko czy jest jakaś sensowna nawigacja dla ciężarówek na Androida.
Ja z zamiarem zakupu nawigacji noszę się chyba od roku, bo trochę mi szkoda wywalić tyle na tomtoma, choć ugadałem się z księgową że mogę wziąć "na firmę" i mi zwróci vat, no a stary tomek jeszcze z tych trzycyfrowych modeli powoli się kończy, więc pewnie będzie 6250 jak nie znajdę alternatywy, bo chce mieć wszystko w jednym bez kombinowania typu parowania dwóch urządzeń lub podglądania ruchu w googlach.
Tak jak pisałem wcześniej. Miałem tableta i to dosyć porządnego z IGO na Android i miałem mu kilka rzeczy do zarzucenia. Dodatkowo mapy TT wydawały mi sie bardziej proste, czytelne i dokładne.
Widzę, że jako jedyny masz takie podejście jak ja. Chcę mieć coś pewnego co będzie dla mnie prowadziło dobrze do celu, informowało o korkach itd. i nie będę musiał siedzieć i wyszukiwać na necie aktualizacji, pobierać ich itd.
Jedyne co mnie wstrzymuje od tego to właśnie cena. Bo i tak będę miał w trasie zawsze w zapasie tableta z mapami IGO i Sygic
ale wolałbym go praktycznie nie używać