Nowe renault t480 przy 24 tonach a2 niemiecka pali koło 27 litrów przy tempomacie na odcięcia czyli 90. Jadąc a7 i mając 24 tony może spokojnie wzrosnąć spalanie pod 35. Mercedes z tego co pamiętam delikatnie mniej.
Tak kupiona scania 440 streamline. Jezdzi dopiero 2 tygodnie ale na ta chwile pali ok 5 litrow mniej niz magnum 460 (ten sam kierowca). Zobaczymy jak bedzie dalej
Jeśli MP4 to polecam tylko z 2015 od września z nowszym silnikiem . Mp3 to zelazniaki nieśmiertelne i tam się nic jie psuje . Ja bym polecał bardziej mp3 pali przyzwoicie jezdzi sie fajnie duża kabina .
MP3 nie miałem i się nie znam, ale niektórzy mówią, że lubi w nich wyjść korba bokiem i kilka takich przypadków znam. Nie wiem tylko, czy to zaniedbania eksploatacyjne, wady fabryczne, czy ten typ tak ma.
Ja to samo słyszałem o silnikach w mp2. Ktoś potwierdzi? W poprzedniej firmie był mp2 e5, którego kupili z około 300 tysięcy km, a gdy odchodziłem miał około miliona i oryginalny motor.
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
_________________ "Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
Przed milionem można się spodziewać takich cudów w mp2/3.
Korba albo wypalony tłok.
Ten którym jeździłem lekkiego życia nie miał i niestety to go dopadło.
Korba albo tłok u nas w okolicy również był przypadek w mp3 wypalonego tłoka ale to wina użytkownika . Jak zaczął naprawiać tak samochod w miesiąc zepsuł . Mp3 lubi dobry olej 5w30/5w40 a co do wypalonego tłoku to wiadomo ze samo się nie zrobiło . Jak wtryski leja to nic dziwnego ze mu wypaliło . Ja mam 12 mp3 1 ma ponad 1,4mln przebiegu i chodzi ładnie . Oleju nawet nie dotknie chyba ze przed wymiana weźmie ale to jak każda mp3 . Jedna kupiłem używana co ktoś na 10w40 jeździł to tamten olej lubi połknąć i w ogóle inaczej chodzi .
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 11 gości