Cytuj:
jesteś gołodupcem
Bo jest. Piznie mu most, stanie w przekroju na krajówce z płaczem i kończy zabawę w minutę z kupą siana w plecy.
Cytuj:
Zostaw,nie ruszaj,nie nadajesz się
Nie wiem kto tutaj napisał, by zostawić i nie ruszać się. No nadawać się typ się ze wstępnej oceny merytorycznej oraz wykształcenia nie nadaje, nie każdy musi.
Cytuj:
to,że ty demolujesz komuś podwórko szambowozem
Po tym widać, że ty raczej w ogóle tutaj nie jesteś do rozmowy potrzebny, bo w interesie nie siedzisz. XD Dziadek pokazuje, by stanąć tu, bo tu jest ok, wjeżdżasz no i jest ok, a później po wybraniu, gdzie auto dostaje na ponad 25 ton masy, idziesz do auta, a te zapadnięte po mosty i dziadek ma rozpieprzone po prostu całe podwórko, a ty pół dnia i kupa siana(którą albo od dziadka wywalczysz, albo jeszcze ci będzie morde darł, że mu podwórko zniszczyłeś) na gruby sprzęt specjalistyczny, by cie wyciągnąć z tego syfu. Tak wygląda ta robota.
Cytuj:
Rozumiem,że jak zaczynałeś to miałeś hiper polisę OC na 10 milionów i i tyle samo w gotówce na czarną godzinę?
Tak i nie tylko gotówkę na czarną godzinę, a po prostu duże biznesy, które pozwoliły mi mieć w dupie, że przez pierwszy rok miałem po kilkaset złotych zysku, bo zusu nie płaciłem specjalnie pod ten interes. Była szambiarka i raz na jakiś czas się nią przejechałem, jak motocyklem. Kula śnieżna, która pozwoliła cokolwiek mieć z tego interesu jest ciężką sprawą i nie wyobrażam sobie, by gołodupiec wszedł w ten interes bez szwanku. Mam też za darmo miejsce garażowania, maszyny do ewentualnych napraw beczki, malowania auta, przemysłowy kanał, gdzie mogę auto zrobić za pół darmo lub robi mi je mój pracownik, dźwig, wózki widłowe.
Cytuj:
Udało ci się dlatego,że wszystko wiedziałeś od a do z czy dlatego,że miałeś....szczęście?
Wiele bym dał, by mi ktoś przed założeniem interesu tak pocisnął, jak ja pocisnąłem tamtemu gołodupcowi. Ale ogólnie dobre 80% spraw można ogarnąć samemu, stając przy aucie na 30 minut i planując, przewidując dlaczego tak, a nie inaczej oraz czytając prawo, wyroki sądowe i ogólnie legislację w branży. Interes jest prosty dla kogoś kto kuma, a ktoś kto kuma i jest inteligentny, to sam domyśli się dziesiątek różnych trików jakie trzeba stosować, by nie mieć problemów w tej branży w różnych przypadkach.