Cytuj:
Pierwsze z brzegu
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/c ... ane-kupnem
I fakt, media ostatnio sporo o tym piszą.
Nie wiedziałem. No ale nawet jak zmieni właściciela to i tak muszą się trzymać ustalonych warunków?? Jedynie mogą zmienić tabelę opłat i prowizji.
Poszukałem w między czasie trochę opinii o mLeasing no i nie wygląda to za ciekawe. Na eBroker jedna gwiazdka. Na forach dużo narzekania, ale to chyba we wszystkich leasingach jest. W starych postach ludzie wymieniali go kiedyś z tego co widzę jako polecany, dobry leasing. W nowych jest już gorzej. Trafiłem chyba na jedną tylko względnie średnią opinię z tego roku
https://antyhaczyk.blogspot.com/2019/06 ... platy.html piszą, że niby się nie ma co aż tak przejmować opiniami w sieci, że ludzie się mocno czepiają opłat, a są podobne do innych leasingów i że każdy leasing kombinuje z ubezpieczeniem podnosząc w 2 lub 3 roku, ale też że nie jest to jakiś najlepszy leasing. W Ofereo jeszcze jakiegoś Pana Tomasza z mLeasing na 5* oceniło dwóch ziomków, ale to tacy co dopiero podpisali umowy, więc mało wiarygodne.
No dobra jak nie ten, to który? EFL? PKO? Masterlease? Nie będę przecież do każdego dzwonił i prosił o ofertę, dwa dni szperam po necie szukając informacji o mLeasing.
Idea Getin Leasing to chyba nie? Tam to dopiero niedobre opinie czytałem na narzekania na PKO i EFL też trafiłem. To chyba, żaden nie jest dobry. Ludzie
się zwykle czepiają opłat, bo to wkurzające i tego ubezpieczenia, że nagle przychodzi w którymś roku takie, że można z krzesła spaść.
Ogólnie wolałbym chyba z banku niż jakieś firmy nieznane.
Czy to ma jakieś znacznie, że ma się konto w tym samym banku w kwestii oferty jaką się dostaje? W sensie, że jak mam konto firmowe, którego można sprawdzić historię to mam szanse na lepszą ofertę? Czy to raczej nie ma znaczenia. Tak na logikę by się wydawało, że ma, no ale nie wiem ja kto jest w praktyce.
Co do sprzedaży mBanku, to ciekawe czy podniosą opłaty za konta. Alior jak pamiętam jak kupił Meritum Bank to zaraz opłaty nowe zaczęli wprowadzać.