Cytuj:
świeży kierowca nie ma wiedzy?
to tak troche kiepsko.
Podejrzewam że koleś ma wiedzę. I według tej wiedzy wolno jechać 80. Tyle że nikt tyle nie jeździ. Trochę się mota przez to. Tak się zastanawiam jakby to było gdybyś jechał za jakimś świeżym, który poza przepisami świata nie widzi i przez cały zakaz wyprzedzania na A4 buja się dokładnie 80. Facet pyta na fachowym forum bo na parkingach i od starszych kolegów nasłuchał się takich bzdur że jakby się nie postarał to nie uwierzy. Sam pamiętam moje początki. Wtedy szła fama że w Niemczech obowiązuje zakaz jazdy landówkami tranzytem, a na promie do Anglii tematem nr.1 było paliwo. Ile ukraść, jak ukraść i za ile sprzedać. Fascynujące.
Cytuj:
od umiejętności trzeba zacząć prędkość przyjdzie z czasem i wiekiem.
Cytuj:
czy może z umiejętności posiada naciskanie pedału gazu.
Ja myślę że do jazdy po ekspresówce 90 przy dobrej widoczności i suchej czystej nawierzchni wystarczy.
Cytuj:
co napisać o konsekwencjach w skrajnym przypadku może być świat w kratkę - takie mogą być konsekwencje, mandat i punkty to pikuś.
Prawo karne nie jest takie złe. Kary mają to do siebie że mają górne granice i kiedyś się kończą. To prawa cywilnego należy się bać. Gdy np. ubezpieczyciel nie pokryje szkody lub zostanie osiągnięta maksymalna wysokość odszkodowania wtedy jest wesoło. Renty i regresy z majątku osobistego sprawcy na rzecz ofiar nie mają górnych granic i mogą trwać nieskończenie długo.
Cytuj:
Witam. Jestem świeżym kierowca mam pytanie czy można jeździć powyżej 80km/h a max 90km/h na drogach ekspresowych i autostradach bez konsekwenkcji?
Najlepiej wyjdź, przemyśl swoje zachowanie. Wróć jak dostaniesz szwedzki wóz i będziesz chciał się spytać o firanki od Adamosa.