Cytuj:
Witam.Ja mam takie auto też z 2005r tylko z silnikiem 10.5 litra common rail.Auto jeżdzi u mnie 4 rok a że kręci się koło komina to przez ten czas zrobiło 100.000 km.Zwróciłbym uwagę czy 3 i 7 nie zgrzyta(na 4 Many w 3 zgrzytała).Jeżeli na common railu popatrz na błędy edc w komputerze.U mnie dwa razy wymieniane były wtryski.Zwróć uwagę na wiązkę EDC która wchodzi do kasety przy silniku.Często potrafi być tam olej.Wiązka+wymiana 1800zł ewentualnie regeneracja za parę stówek.Zbiornik paliwa potrafi przepróchnieć pod opaskami.Przez komputer możesz sprawdzić stan klocków hamulcowych.Sporo pali u mnie pod beczką około 30L/100km.W międzyczasie padło visco,sprzęgło,pompa wody ale cena części na przyzwoitym poziomie.Duży wybór zamienników i praktycznie wszystko dostępne od ręki.Moje auto jest całe na poduszkach i komfort jazdy w porównaniu do F2000 jest zauważalny na+.Więcej mankamentów nie zauważyłem lub mnie ominęły.Pozdrawiam.
Jeżeli zgrzyta 3 i 7 to ogarnij to jak najszybciej, u mnie skończyło się to dziurą w skrzyni biegów.