Tytuł: 4 x DAF XF 105
Cytuj:
Piękny ten odcień niebieskiego, bardzo mi się podoba.Malutki przebieg na ten rocznik, wiesz coś na temat przeszłości, użytkowania tego egzemplarza?
Ale i tak ładnie przeobraziłeś tego "zwyklaka"...
Auto z niemiec, prosto z Seriwsu dafa, czy to było auto na wynajem czy zastepcze cieżko powiedzieć, Grunt ze serwisowane po niemiecku był problem z turbo to wymieniony został cały ukłaad doładowania od turbiny bo intercooler i zawór VGT, no i ogólnie dość bogata ,ale to może wadliwy egzemplarz
Cytuj:
Wyszło świetnie, ten kolor jest ciekawy. W Dafach często malują blendę. Może to niepraktyczne, ale z białą wyglądałby zajebiście
Zgadza się, był plan na podszybie , blende, brakło po prostu czasu, tak naprawdę poświeciłem na to 2 tygodnie tylko i wyłącznie swojej pracy, gdzie w między czasie było wiele innych spraw oprócz zabawy w lakiernika.
W dużej kabinę Dafa blenda praktycznie nie wypływa na widoczność więc na pewno z czasem pójdzie w kolor.
No można mówić ze kopia , mnie to osobiście nie przeszkadza, Robiłem to tylko i wyłącznie dla siebie. Kolor taki a nie inny bo naczepa, chętnie poszedł bym w borodowy/wisniowy bo bardzo lubie ten kolor przy ciężarowce, ale no mając niebiską firane trzeba patrzec na całokształt. malując cały dół nawiązywałem sentymentem do starego kanciaka 95 który był pomalowany dokładnie tak samo tyle że na czerwono, Pasek zabrałem z żywca ze 105 tki które miałem na miedzyosi, no i tak wyszło
.
Gdybym poszedł tylko w biel i zrobił gładkie miedzyosie znów był by kopia Dadusia, tak wiec ciężko w tych czasach zrobić coś swojego co w niczym nie będzie przywiązywać podobieństwa do innych aut które są choć trochę popularne, nie mówiąc już o autach które są bardzo ciekawie zrobione lecz nie brylują w sieci, a jeżdżąc co tydzień na Danie to trochę można sie na to napatrzeć