A więc co do spalania to, fh16 660 pali 1l więcej w porównaniu do 500, mówmy tutaj o dmc 40,5t
Różnie wozimy, czasami Full czasmi 7t,
Tak to spalanie jest z gór, cały czas jeździmy na kasel albo na Monachium rzadko kiedy latamy góra.
Merc wymiata pod względem komfortu, a zestawienie obu pojazdów jest identyczne, poduchy pod kabiną I przód resor.
Mam retarder, I był wymieniany na nowy wraz z chłodnica wszystkimi przewodami I olejem w skrzyni, więc użytkuje go tak jakby od nowości, I nie mialem z nim problemów, ale też slyszalem że te retardery się sypią, ale ja na szczęście nie miałem z nim problemów póki co, gdyż przy przebiegu 280tkm byłem ściągany na serwis w związku z wymianą na Nowe tego ustrojstwa.
Wnętrza robiłem sam, bo chciałem żeby było po mojemu, w FH wyciszylem dodatkowo cała kabinę, choć I tak była oryginalnie wyciszona bo to było demo, i miał wyciszenie jak w Skandynawii, I mercedes też będzie wyciszony od podstaw
Salonka pierwsza klasa, dużo miejsca można tańczyć, w porównaniu do volva to w Mercedesie jest jak w dużym salonie
no i stolik rozkładany, a nie byłem przekonany do tej salonki