na autostradach nie jeżdżę więc trudno mi powiedzieć.
na innych drogach jest generalnie ok.
czasami gdzieś za jakiś odcinek nie weźmie opłaty, ale tym sie nie przejmuję bo jest to wina systemu a na ten nie mam wpływu.
trzeba ich kontrolować i głośno drzeć gębę że coś nie działa wtedy "konsultanci" mają jedną odpowiedź - proszę napisać reklamację na adres..... więc pisze ale do matousza poprzez epuap - trzeba przyznać że w ostatnimm tygodniu wszystko działało sprawnie.
ze swojej strony czekam jeszcze czy udało sie w końcu ustawić doładowanie automatyczne z karty - dziś będzie "ten dzień".
jeszcze jedna informacja dla zwracających maszynki viatolla i rozliczających konto - nie dajcie się nabić w butelkę "że nie ma pieniędzy w kasie"(dla tych co płacili gotówką) na kwicie piszcie numery rachunku bankowego gdzie ma wrócić kasa.
Ze środków na koncie (tych na opłaty) zwracają od razu kwotę 120 czyli minimalną jak jest więcej to reszta dopiero za 30 dni od zamknięcia rachunku i też trzeba kontrolować czy zwrócili ( u mnie to sie się nie udało i wezwanie do zwrotu już leży w MF
. kasy nie było dużo ale jak każdy "podaruje "im nawet 50 czy 100 złotych to im sie w dudach poprzewraca.
no i się nie udało - automatyczne doładowanie kolejny raz nie zadziałało .