Cześć !
Po ponad 10 latach na etacie kierowcy, przyszła pora na coś nowego. Przedstawiam Wam moją, do spółki z bankiem
ciężarówkę.
Marka: Iveco
Model: Stralis MY16 480KM
Rok produkcji: 2017 r.
Przebieg: 409875 km
Wyposażenie:
- Skrzynia biegów Hi- TroniX
- Tryb pełzania
- Funkcja Rock - coś jak "wybujak" w MB
- Tempomat PCC + ACC
- AEBS
- Asystent ruszania pod górkę
- Asystent pasa ruchu
- Dwustopniowy hamulec silnikowy
- Monitorowanie obciążenia osi
- Duża lodówka, 51l
- Schowek termiczny, 24l
- CB radio President Jimmy II ASC
- Radio CD, MP3, SD, USB, Bluetooth
- Centralny zamek z pilotem
- Skórzana kierownica
- Siedzenie kierowcy i pasażera na poduszkach
- Zawieszenie na 6 poduszkach
- Kabina zawieszona na 4 poduszkach
Naczepa: Spedycji, aktualnie Fliegl SDS
Obsługiwane kierunki: PL, DE, BE, NL, LU, FR...
Kilka fotek:
Czołówka
Centrum dowodzenia
Cały zestaw
Auto pochodzi z Polskiej dystrybucji, do tej pory miało jednego właściciela. Posiada pełną historię serwisową, zostało objęte gwarancją / kontraktem serwisowym "Extra Extended Life". W ramach przygotowania do pracy ciągnik dostał: - nowe opony na przód,
- nowe akumulator,
- wymieniony został pasek wielorowkowy i pasek napędzający sprężarkę klimatyzacji z napinaczem,
- nowy olej i komplet filtrów,
- zrobiona została regulacja zaworów
Kilka jeszcze drobnych rzeczy, których teraz sobie nie przypomnę.
Do Iveco przesiadłem się ze Scanii R NG, jednak nie jest to moje pierwsze spotkanie z Włoską marką. Dość szybko odnalazłem wygodną pozycję za kierownicą. Auto zaskoczyło pozytywnie ilością miejsca w środku. Wszystko, co jest akurat nie potrzebne, jest pochowane po schowkach. Fajnie, ponieważ nie lubię bałaganu w kabinie. Lodówka, o pojemności 51l, bez problemu mieści jedzenie na trasę 10 -12 dniową. Trochę brakuje stolika przed siedzeniem pasażera, będę musiał coś wykombinować przy okazji nie tracąc widoczności do przodu.
W planach jest polerka kabiny, ale to chyba dopiero na wiosnę. Dalsze serwisowanie auta w miarę możliwości w ASO i utrzymanie go w dobrym stanie technicznym.