Witam wszystkich na forum.
Jestem tutaj nowym użytkownikiem, aktualnie realizuję swój prywatny projekt jak w tytule.
Przywracam świetność starej ciężarówce m-ki Steyr jako,że jestem kierowcą-mech. z zawodu na emeryturze.
Zdrowie dopisuje i ciągnie "wilka" do lasu. Pół życia spędziłem w szoferce takich aut jak; Jelcz,Star, Liaz i inne komunistyczne "trupy" bo tylko takie były, oczywiście były też inne auta, chyba wszystkimi jeździłem, to nie ma dla mnie teraz znaczenia. Z hydrauliką niewiele miałem do czynienia, a jak była, to bez elektroniki, więc chętnie przyjmę rady młodszych kolegów po fachu.
Otóż potrzebuję schematu montażowego,oraz fachowej porady, aby rozdzielić i podłączyć żuraw i kiper tzn. jakiś rozdzielacz, zawór itp.
Udało mi się kupić pompę tłoczkową używaną 100l/min. mam ją już przykręconą do skrzyni ZF, oraz zamontowany zbiornik ok.100l z filtrem na powrocie. Mam w kabinie zawór pneumatyczny z 3 przyłączeniami na t-kalan no i to tyle. Teraz muszę to wszystko "ożenić" ze sobą, może ktoś z kolegów, a może z koleżanek mi pomóc w tym projekcie?