Cytuj:
Próbuję tylko powiedzieć, że wielki chooj Wam po tych 0 na koncie. Zdrowie dla nas wszystkich, dla najbliższych jest wiele więcej warte, niż kolejny transport, zarobek lub auto w garażu. Takie wartości stają się mniej ważne w obliczu tego, co dzieje się całkiem niedaleko nas. Może warto docenić to, co się ma aniżeli biadolić nad swoim ciężkim życiem. Skoro jest ciężko, lub się nie opłaca... zamknij kurnik jeden z drugim, sprzedaj kury, idź do pracy i ciesz się normalnym życiem wraz z rodziną. Niewiadomo, ile nam tego zostało...
Nigdzie nie napisałem że mi się nie opłaca, nie biadolę że będę kończył ten interes.
Napisałem tylko, że aktualny rząd jest zakłamany forsując tarczę antyinflacyjna, jednocześnie drenując firmy transportowe, gdzie transport jest wymiernym kosztem w sumie wszystkiego.
Ps. Nie dziw się że firmy, wg niektórych dziady, ludzie którzy robią coś więcej niż praca na etacie, narzekają na aktualny stan rzeczy, I nie koniecznie chcą wrócić do pracy na etacie.
No sory, nie po to tyle lat pracowałem jak bury osioł, zdobywałem kontakty, pracę, sprzęt i ludzi, żeby teraz przez celowe działania rządu iść do pracy na etat, nikomu oczywiście nie umniejszając.
Ja nie twierdzę że tam nie dzieje się nic. Oczywiste że dzieje się tragedia zwykłych ludzi, narodu. Nie zmienia to faktu, że żyjemy tu i teraz.
W Afryce ludzie nie mają wody, to nie znaczy że jeśli ja dziś się nie umyję i zaoszczędzę wodę, to oni będą mieli wodę w kranie.