Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Czy ktoś kiedyś montował gniazdo AUX z tyłu radia w ori radio BLAUPUNKT na płyty CD
Według schematu jest wyjście AUX z tyłu radia to tyle jeśli chodzi o teorie, pytam czy ta funkcja AUX w tym radiu działa po podłączeniu takiego kabla?
To z MANa jest chyba takie samo jak z Renaulta, a tam mi to działa.
Poszukaj tematu o AUX w Renault, tam pisałem i wrzucałem zdjęcia. Podpinasz, kabel, telefon i działa.
Luka podajże trzeba było wyłączyć RDS lub dłużej tą strzałkę przytrzymać aby przejść na ręczne wyszukiwanie częstotliwości w radiu jak dobrze pamiętam.
Kabel już mam kupiony tylko jeszcze auta pod domem nie mam.
Luka jak będę miał auto to zobaczę jak to było z tym wyszukiwaniem ręcznym stacji radiowych.
Bo ostatnio do czynienia z takim radiem miałem z cztery lata temu
Miałem w Iveco ale nowsze wydanie Blaupunkta. Nie pamiętam czy nie trzeba było w ustawieniach radio zrobić "AUX ON", ale kabel za kilka złotych z allegro taki jak pokazałeś pasował i działał bez problemu. Mocno mi świta, że trzeba było przestawić w ustawieniach opcję z auxem aby pokazywało się przy zmienianiu Tuner/CD opcja Aux Kabel dostał po mnie Ociu i wiem, że też mu działał.
_________________ "Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
Samochód: Ferrari
Potwierdzam. Co prawda w aktualnym Iveco mam VDO fabrycznie, ale w poprzednim miałem Blaupunkt, taki sam jak w MANie i była stosowna opcja w ustawieniach do aktywacji tego źródła.
_________________ Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.
Nie wiem czy bana nie wyłapię, ale odgrzebię ten temat
Kupiłem taki kabel jak miałem w renaultach, ale jak wybieram source w TGM (wnętrze TGA), to nie mam tam opcji AUX, jest tylko radio i chyba CD (nawet nie pamiętam jak to radio wygląda, rzadko tym jeżdżę). Nie orientujecie się, czy coś gdzieś trzeba w ustawieniach zmieniać? Jakoś wywołać tą funkcję?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 27 gości