Cytuj:
Panowie, męczy mnie jedna sprawa. Otóż wczoraj prowadziłem nowe auto z serwisu, pech chciał, że DKV nie aktywowało w BOXie jeszcze funkcji Etoll. No i jak na złość, na nieczynnych bramkach w Toruniu stała ta taka nieoznakowana siwa osobówka z kamerką na dachu (to taki banner na dachu jak pod koguty policyjne, z tym że zamiast kogutów jest na środku wbudowana kamera). Kiedyś słyszałem, że to niby typowo sprzęt do wykrywania Etoll. No ale, też jedni mówili, że nieoznakowany celnoskarbowej i ta kamerka ma na celu sprawdzać auta, które jeżdżą na SENT. Tak czy inaczej, nie puścili się za mną i nikt mnie nie zatrzymał, tylko czy za miesiąc nie przyjdzie pokuta w postaci jakiegoś zdjęcia.
Ktoś jest bardziej zorientowany w tym temacie?
Olej to. Jeden koleś z tego naszego burdlu, z pół roku jeździł z odpiętym od prądu urządzeniem, i nic.
Moje asy... No cóż, temat jest trudny. Wiem o 2 akcjach że jechali bez kasy. Nigdy nic nie przyszło, a ile było tych jazd bez kasy, tak naprawdę nikt nie wie. Teraz mam automatyczne doładowanie z karty, ale to podobno czasem poprostu nie działa, albo działa z opóźnieniem 48h, I przez te 48h auta jeżdżą bez kasy. Nigdy nic nie przyszło.
W Etollu jest taki burdel, sam system jest na tyle dziurawy i niesprawny, że same organy kontrolujące nie mają pewności czy to auto które właśnie przejechało faktycznie nie ma opłaty, czy to błąd systemu.