Cytuj:
Kupując diesla zwróćcie uwagę na coraz większe zapędy we wprowadzaniu SCT w miastach no chyba że do żadnego większego miasta nie zamierzacie jedzić.
Ja mając diesla euro 5 powoli oglądam się za czymś innym być może w benzynie.
Jasne, SCT jest to problem, zwłaszcza, że mieszkam w GOPie, a i do Krakowa blisko. Pomijając absurdalność przepisów, wskazujących na to, że benzyna żrąca 1l/1000 km oleju jest ponoć bardziej ekologiczna niż zdrowy diesel, bo ma naklejkę...
Z drugiej strony, polityka dużych miast jest wroga wobec przyjezdnych, coraz więcej opłat jest wyższych tylko dlatego, że jesteś przyjezdnym, np. parkingi bez specjalnej karty vip mieszkańca tego [wycenzurowano]. Dlatego nie pamiętam kiedy byłem ostatni raz w Krakowie osobówką, po prostu wsiadam w pociąg, za 40 min jestem na rynku, wychodzi to taniej, szybciej i łatwiej niż samochodem. I myślę, że w tym kierunku to będzie zmierzać. Taniej będzie jeździć dieslem, a od wielkiego dzwona jechać komunikacją zbiorową, niż żyłować się na starą benzynę, która pali dużo, a i olej podpija, wiec jest eko. Nie mówiąc już o tym, że na rynku moim zdaniem po prostu brakuje dobrych benzyn, a do LPG prawie nie ma wcale, więc ceny będą rosły. Razem z tą nagonką na diesle, ceny mogą się tak rozjechać, że będzie można jeździć dużo nowszym dieslem w cenie podobnej do starej benzyny.
Cytuj:
Dokładnie tak. Chodzi o mnie i ten ciągnik
Ty miałeś kiedyś 4-kę, później dzwona chyba nią miałeś. Odratowane to ostatecznie było i masz ją, czy poszła na śmietnik?
Cytuj:
Volvo to Volvo.
Ja tam pewnie żeby nie Volvo to bym nie żył. Dwa lata temu byłem sobie kupić ciężarówkę i jak wracałem, to mi z podporządkowanej dziadek wyjechał. Tak z 90-100 jechałem.
No w Megane RS pewnie by mi się nie udało.
Widziałem zdjęcia Twojego V60, ale nie wiedziałem, że z takiego powodu zmieniłeś samochód.
Ale że felgi całe przy dachowaniu? Ty o coś uderzyłeś dachem, bo wygląda na całkiem zmiażdżony z przodu, a po uderzeniu w ziemię chyba by go tak nie zmasakrowało. W to drzewo dachem uderzyłeś?