Widzisz, w innym temacie, gdzie ktoś pisał i pytało sens przeróbki ciężarówki na kampera, w jednym z postów, gdzie dyskutowaliśmy, wspomniałeś o grupach rabunkowych napadających na kampery. Więc jak sam pewnie wiesz, dużo zależy od miejsca, okolicy. Jeśli poruszasz się po bezpiecznej okolicy, mieszkasz na fajnym osiedlu, no to super, ale sam dobrze wiesz, że są miejsca na mapie, w których jednak nie pozostawiłbyś otwartego kampera z całym dobytkiem i nie oddaliłbyś się od niego na dłużej niż parę minut.
Każdy jakieś tam ma doświadczenia i pewnie na nich bazuje. Ja zdanie mam nieco inne, po chociażby takich głupich wybrykach, jak kradzież anteny z CB radia, czy zaślepki ze zderzaka, o wartości kilkudziesięciu złociszy. I nie mówimy o latach świetlnych wstecz, tylko o czasach post covidowych, które wydarzyły się chociażby parkując pod marketem, na osiedlu Kaufhaus, w jednym ze śląskich miast
Tak się zdarza i tyle. Nie chcesz, nie zamykaj auta, domu, luzik. Ja tam jednak wolę zamknąć, dla świętego spokoju