Oj chłopcy, serio nie chciało mi się poświęcać na Was czasu, ale swoimi potyczkami zmotywowaliście mnie do poświęcenia dla Was 2 minut mojego życia. Zatem połączę Wam tutaj kropki, które nawet przedszkolak ustawi w odpowiedniej kolejności.
Nie wiem, nie znam się, ale...
Niedziela popołudnie. Użytkownik K wrzuca post z lokalizacją sklepu podaną w screenie, co wydaje mu się chyba podstępem lub wielkim odkryciem geograficznym.
Chwilę później pod jego postem pojawia się przytakujący post kolegi zielonego.
W późniejszych godzinach pojawia się nerwowy post K.
W trakcie, w magiczny sposób znika post kolegi moderatora (wydygał??) i jeden z postów Kierownika (strzelam, że to przypadek i z wrażenia ktoś usunął również jego post).
Następnie użytkownik D próbuje wzniecić wieczorową aferkę zwieraczową
, od paru dni próbując w postach puścić przekaz, że znana jest mu lokalizacja
No, niezła ekipa.
Każdy w sieci zostawia swój ślad , chociażby w zakresie IP. Pomyślmy, hipotetycznie
,skąd użytkownik K, czy D mógł mieć info, czy sugestię, na temat lokalizacji logowania i dlaczego w trakcie wczoraj zniknął przytakujący post jednego z moderatorów?
Pewnie przypadek
Czy to jakaś zorganizowaną grupa, a sprawa wydaje się co najmniej rozwojowa? Kto jest Hersztem grupy, a może ktoś steruje nią zza murów w pasiaku?
Zamiast szukać po IP, można np. po prostu napisać, zapytać o lokalizację, a tak niektórzy to się chyba tasowali nad kompem z emocji, zamiast po całym tygodniu spędzić weekend z rodziną.
Mam nadzieję, że odpływy Wam się nie przytkają od tego szamba, które sami sobie wylaliście we własne gniazdo.
Pozderki ze "słonecznej" Grecji, ale to pewnie widzicie, włącznie z logasem na lotnisku na Okęciu
Miłego poniedziałku "bystrzaki"