Cytuj:
Po pierwsze mi większa szyba ty wieksza widiczność po drugie nie ma prawa paść żaden bezpiecznik w nowym aucie i z tego co sie orientuje to żeby ciągnik jechał to musi sie spalić moduł a nie bezpiecznik
Ja nie wiem jak można krytykować auto jak ktoś jeździ magnumką. Przecież tam jest jeszcze większa szyba niz w nowym TG-A
z tą szybą nie bardzo mogę się zgodzić, bo kierowca musi mieć jak najęwiększe pole widzenia w poziomie, a wyższa szyba powoduje, że trzeba zastosować osłonę przeciwsłonecznych, dodatkowo szyba jest trzykrotnie cięższa od blachy (blacha 0,6mm grubości, szyba 4-5mm). ważna jest grubość słupków bocznych i wysokość mocowania luster.
co do tego bezpiecznika, to też nie tak, wystrczy że wyskoczy bezpiecznik EDC jest to układ sterujący zasialnia paliwem i wtryskami (jest on automatyczny i można z powrotem go wcisnąć), który umieszczony jest gdzie indziej niż pozostałe i auto stoi. nie polecam serwisu z Chimnitz (Niemcy), bo oni nie wiedzą, że taki bezpiecznik istenieje i że można go wcisnąć, a wezmą za zdojazd 200 euro, przećwiczyłem to osobiście, a nasz elektryk załatwił sprawę w 1 minutę.