Podobne konstrukcje robi się też na min. Mercedesach, kiedyś nawet pokazywałem na forum zdjęcie takiego tyle że bez zabudowy, zdaje się że przerabia je jakaś konkretna firma.
GG: 175257427
to na 99% jest podnośnik koszowy (popatrzeć na 3 zdjęcie za tylnymi osiami - widać fragment kosza) ... a masywna konstrukcja może być do podnośnika np. 100m [6 takich zamówiła Straż Pożarna w Moskwie] ...
_________________ "... Life's simple, make choices, don't look back ..."
To nie jest typowy dźwig, a tak jak pisali poprzednicy podnośnik koszowy na bardzo duże wysokości. Spójrzcie na miejsce pracy operatora. Pozatym ma konstrukcję podnośnika bez żadnuch ramion teleskopowych.
Kabina jest niżej,a silnik będzie za kabiną.Podobne samochody robi np.Tatra,używają ich niektóre jednostki PSP.U nas też produkowali takie podwozia pod dżwig o ile się nie mylę Hydros.Miały jelczowski silnik.
To jest podnośnik koszowy.Wysięg do 85 metrów,dla porównania Polski podnośnik P183 jakim jezdziłem (mam uprawnienia) posiada wysięg do 17m,to jest do dachu cztero piętrowego bloku.Podnośnik na Tatrze ma 27m wysięgu i na takim szkoliliśmy się w Katowicach w Inspektoracie Dozoru Technicznego.Na fotkach które zamieścił Czołgey,podnośnik stoi pred firmą a firma zajmuje się wynajmem podnosników różnego kalibru.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości