GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780
Zamieszczę tu wszystkie moje filmiki, jakie udało mi się do tej pory skompletować. To często przypadkowe filmy, nie robiłem ich z myślą o pokazywaniu ich komukolwiek, ale choćby dla tego, że zajmują sporo pamięci w laptopie, warto je gdzieś opublikować na zewnętrznym serwerze.
Ponieważ jednak otwierają się one na dość dużym ekranie, ze szkodą dla jakości, proponuję kliknąć na trójkącik na dole po prawej, pod ekranem i wybrać opcję "Original Size". Wtedy zmniejszy się obraz, ale poprawi jakość. "Double Size" jest pewnym kompromisem między wielkością i jakością, a "Fit to Window" znacznie już obniża jakość.
Myślę, że z czasem nauczę się jak to robić lepiej i będę bardziej z sensem dobierał tematy, na razie bowiem jest to dość przypadkowa zbieranina, ale i tak można podziwiać piękno przyrody na Zachodzie USA. Niemal tak, jak na westernie. Tylko patrzeć, jak Indianie wyjadą zza gór. Zapraszam.
Na początek fragment autostrady I-40 West w Nowym Meksyku chyba, film z października 2006:
Cytuj:
... jedzie sie jak po stole ...
To prawda, znakomita większość dróg jest rewelacyjnie gładka, ale są czasem odcinki dające w kość. Generalnie jednak jest teraz lepiej, niż było 20 lat temu. Ruch większy, ale wiele dróg ma odnowioną nawierzchnię i wiele się poszerza.
Cytuj:
może byś nam zaprezentował jakoś wirtualną wyczieszkę po twoim domu.
Kto wie, ale nie wiem, czy pani Hiobowa byłaby zachwycona takim filmem. Ale kiedyś pewnie coś takiego nakręcę, choćby po to, żeby mieć dla siebie pamiątkę.
A teraz trzy filmy ze zjazdu autostradą I-15 (którą mieszkańcy Los Angeles jeżdżą na weekendy do Las Vegas) w mglisty dzień. Pierwszy króciutki, drugi trzyminutowy. Na drugim widać wagę, która musiała zostać zamknięta na moment z powodu zbyt dużego ruchu i "zakorkowania". Widać też radiowóz California Highway Patrol, który przemknął koło mnie. Tam jest kilkukilometrowy zjazd, limit szybkości dla ciężarówek 70 km/h, dla aut osobowych 110, dlatego tak szybko przelatują obok mnie:
A teraz już trasa powrotna, z Los Angeles do Denver. Pierwszy film chyba z Pustyni Kalifornijskiej, autostrada I-15 North. Później jechałem przez Nevadę, Utah do Colorado:
może byś nam zaprezentował jakoś wirtualną wyczieszkę po twoim domu.
Kto wie, ale nie wiem, czy pani Hiobowa byłaby zachwycona takim filmem. Ale kiedyś pewnie coś takiego nakręcę, choćby po to, żeby mieć dla siebie pamiątkę.
Spiritowi chodziło chyba o "wycieczke" po Twoim trucku
Ja proponuje, zebys nakrecil filmik, jak bedziesz wyjezdzal w nastepna trase z tym, jak wsiadasz do kabiny, odpalasz silnik i ruszasz.
Btw. Szczesliwego nowego roku!
Cytuj:
Ja proponuje, zebys nakrecil filmik, jak bedziesz wyjezdzal w nastepna trase z tym, jak wsiadasz do kabiny, odpalasz silnik i ruszasz.
Jasne, kiedyś i taki powstanie. Jak w nim posprzątam
Cytuj:
Btw. Szczesliwego nowego roku!
I ja wszystkim życzę tego samego. Teraz jest szczególny moment, bo w Polsce już 2007, u mnie niemal jeszcze pięć godzin starego roku
A teraz wracam do moich archiwów. W dalszym ciągu trasa Los Angeles-Denver i na pierwszym filmie przejazd przez granicę stanów Kalifornia i Newada. Oczywiście to w samym sercu pustyni, ale ponieważ w Nevadzie są legalne kasyna, a w Kaliforni, poza rezerwatami Indian, nie, to pierwsza rzecz na granicy to kasyna gry.
Ten film już gdzieś jest, ale to część tej samej trasy, więc go tu powtarzam. To chyba jeszcze Nevada, albo Arizona, na autostradzie I-15. Następne dwa filmy z tych samych okolic:
Hiob, fajny masz termosik.Ten filmik pierwszy gdzie jestes za kierownica, to chyba autostrada byla nie rowna bo czły czas w tle slychac takie stukanie kół, jak na Berlińce xD
Cytuj:
Hiob, fajny masz termosik.Ten filmik pierwszy gdzie jestes za kierownica, to chyba autostrada byla nie rowna bo czły czas w tle slychac takie stukanie kół, jak na Berlińce xD
To nagrywane przez kamerę wbudowaną w monitor laptopa. Ona po prostu drga podczas jazdy bo jest u samej góry podniesionego monitora i być może mikrofon laptopa łapał jakieś dźwięki. Ja nawet nie wiedziałem, że tam jest jakiś dźwięk. A teraz dalsza droga, ciągle jeszcze w Utah:
Wszystkie Hiob filmiki są fajne Kiedyś mógłbyś pomyśleć coś o jakimś dłuższym niż te i inaczej wykonane filmiki. Chodzi mi o to że mógłbyś np. nakręcić jak jakiś kolega na bazie kręci się z naczepą po placu, ale wszystko leży w twoich rękach. Miłej pracy nad filmami
Cytuj:
... mógłbyś np. nakręcić jak jakiś kolega na bazie kręci się z naczepą po placu...
Jak już wspominałem, te filmy są dość przypadkową zbieraniną. Eksperyment, bez planów na publikację. Ale skoro wymyśliłem, jak to opublikować, zamieszczam to, co mam. Teraz będę już bardziej planował zanim coś nakręcę, więc będzie i z placu.
Cytuj:
A mi nie chcą wejść Ale i tak zazdroszczę koledze jazdy takim kolosem Ile tam ciągasz ton na nim??
Pewnie potrzebujesz ściągnąć i zainstalować jakiś plugin, ale ja się nie bardzo na tym znam. U nas zestaw może ważyć 80 000 funtów, a więc 36 ton, pust ważę 35 000, czyli 16 ton. Mogę więc zabrać około 20 ton ładunku.
Cytuj:
a gdzie tak nerwowo spoglądałeś
Pierwszy raz włączyłem kamerę skierowaną na siebie i głównie spoglądałem w monitor laptopa, sprawdzając, czy to działa i czy coś widać
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość