Strona 6 z 16 [ Posty: 307 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 816 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 19 gru 2006, 14:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

Cytuj:
Mam nadzieje ze "praktyke" zaliczasz do udanych.
Skoro już nazwaliście to "praktyką" to powiem tak - jedyna w swoim rodzaju, niezapomniana wyprawa. Nawet nie ma co porównywać takiego wyjazdu do wyjazdu z fatherem bo na własnej skórze się przekonałem, że to zupełnie inne przeżycia podczas trasy. Całej masy spontanicznych przygód jakie mieliśmy po drodze nie da się opisać słowami :wink:
Cytuj:
powiedzcie mi co to jest to WAJHA
Coś czuję, że kolega Scaniairizar ma u mnie piwo, (prawie dokładnie zinterpretował o co biega) - lepiej tego wytłumaczyć się nie dało :mrgreen:
Cytuj:
czy ten łądunek, ktory mamy na zdieciu nie trzeba juz w żaden sposób zabezpieczać, przed przesunięciem, czy po prostu fotka zrobiona jest jeszcze PRZED zabezpieczeniem ładunku
Zdjęcie było robione tuż przed samym rozładunkiem (po przebyciu około 300km). Właściowości fizycznego tego ładunku (ciężar pojedynczej palety, wypełnienie przestrzeni ładunkowej) nie wymgały dodatkowego zabezpieczenia. Tak jak pisał Marcin1985 można było ewentualnie zablokować na końcu pustymi paletami (jednak trzeba je najpierw mieć) jednak byłoby to i tak mało przydatne ponieważ ciężar palety powodował, że nie przesuwała się ona przy pierwszym lepszym hamowaniu - cały ładuenk był stabliny.

P.S. Na wspomniane wcześniej filmiki trzeba będzie jeszcze troszke poczekać :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 19 gru 2006, 15:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Zafira 2.0 DTi

Cytuj:
Coś czuję, że kolega Scaniairizar ma u mnie piwo, (prawie dokładnie zinterpretował o co biega) - lepiej tego wytłumaczyć się nie dało Mr. Green
hehe, za 3 lata bo teraz mam 15 i w zasadzie nie pije xD

Tytuł:
Post Wysłano: 19 gru 2006, 17:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11262316
Samochód: Man TGX 18.440

Kasiu zmieniłaś auto z Mana TGA na Premiumeczke i które auto Ci lepiej sluzy? Maniek czy uśmiech Paryża ?

Tytuł:
Post Wysłano: 25 gru 2006, 13:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

czekam, czekamy, czekam, czekamy a filmików ani widu ani słuchu :( buuu...
poczekam jesscze troche ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 25 gru 2006, 13:40

Użytkownik

Użytkownik

kolego własnie 5 minut temu pomyślałem o napisaniu dokładnie tego samego :) Kasiu spraw na święta nam ten prezent :wink: czekamy z niecierpliwością :) pozdrawiam 8)

"Zamiast szukać winnych jak najdalej od siebie wystarczy spojrzeć w lustro i zacząć poprawę od najtrudniejszej osoby: samego siebie."-Cyryl

Tytuł:
Post Wysłano: 29 gru 2006, 23:16

Użytkownik

Użytkownik

kasiu witaj>!!!:):) -jestem nowym forumowiczem :!: :arrow: czekamy na nowe foty z tras
-mam pytanie ciągasz zawsze naczepy z Equus czy jestes wolnym kierowcą?? i dokąd jeżdzisz??-czy masz stałe trasy,czy jedziesz tam gdzie cie poniesie :?: pozdrawiam ...do usłyszenia:)

Tytuł:
Post Wysłano: 30 gru 2006, 3:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
Poczytaj temat od począku to bedziesz wiedział o wszystkim.Wystarczy czytać każdy temat od poczatku.
Tu nie chodzi o to, żeby się dowiedzieć, co było na początku. Zresztą "Na początku" to "Bóg stworzył niebo i ziemię" (Genesis 1:1). ;) Chodzi o to, żeby pogadać z Kasią :twisted: :lol: :D

A ja mam pytanie troszkę off topic. Skoro mowa o filmach, to jak zamieścić film na forum? Mógłbym coś nakręcić, cyfrówką, albo przez webcam, ale co dalej? Pomożecie?

PS. Kasiu, przepraszam, że to w Twoim temacie pytam, ale tu była mowa o jakimś filmie, który KTOŚ ;) obiecał wkleić. Pozdrawiam z drugiej strony Kałuży.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 31 gru 2006, 9:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: duży z naczepą

Spokojnie nikt tu o niczym nie zapomniał, na dzień dzisiejszy wskazana jest cierpliwość - filmiki powinny się ukazać za jakiś czas :wink:

P.S. Hiobie wysłałem Ci PW z wskazówkami odnośnie "wrzucania" filmików na forum.

Tytuł:
Post Wysłano: 02 sty 2007, 21:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

:P

No więc w czwartek 28.12.06 Kasia załadowała butelki od jaboli :mrgreen: w Nemsovej na Słowacji. Dzisiaj miała zrzutkę w Sierakowie (koło Międzychodzia) w hucie szkła. Jako, że jest to niezbyt daleko ode mnie (~160-170 km) zrobiliśmy sobie mały spocik ekipą. W składzie Kasia, Yaca, Truckliner i ja. :wink:

Fotek mało, bo nikomu nie chciało się robić (trochę więcej ma Kasia z Jackiem, jak wrócą to wrzucą... :wink: )

Jacek i Marcin:

Obrazek

Kasi fura:

Obrazek

Prezes:

Obrazek

Święta trójca :lol: :

Obrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 02 sty 2007, 23:21

Użytkownik

Użytkownik

Taaa, jest i cząstka Wajhyyy Teamu :D szkoda, że nie w komplecie ;) ale mam nadzieje, że kiedyś cały Team się stoczy w jedno miejsce ;) Co do Premii przyzwoicie wygląda w wersji mega. Pozdro dla Was i dobrze wasze mordy widzieć :D

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 0:14

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Hehe dokładnie jak powiedział Kamil...Premiumka rzeczywiście wygląda całkiem okazale... :mrgreen: Kurde aż mi się ciągle nie chce uwierzyć-że jest zima-wszyscy w sweterkach a jedynym białym kolorem na zdjęciach jest Premiumka,no moze poza ogromną halą... :wink:

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 11:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41206084
Samochód: SCANIA R420

No chłopaki i dziewczęta to mi sie podoba , że raz ciach i ekipa może nie w kąplecie ale zawsze to część zrobiła sobie mały spocik.Co do reni to też twierdze jak koledzy powyżej.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Transport

Augustów najpiękniejsze miasto Polski

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No jasne. W końcu o to chodziło, żeby się spotkać, pogadać. :wink: Szkoda, że nie mogłem zostać dłużej, ale na 16.30 musiałem być w Szczecinie, co i tak ledwo zdążyłem. :D Ale nie ma co żałowac. Od "opola" się nie widzieliśmy... 8)

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 16:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Cytuj:
Dzisiaj miała zrzutkę w Sierakowie (koło Międzychodzia) w hucie szkła. Jako, że jest to niezbyt daleko ode mnie (~160-170 km)
Czemu mi nie daliście znać przecież mieszkam 20 km od Sierakowa :?

Ostatnio zmieniony 03 sty 2007, 16:25 przez Martin, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 16:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA XXL

Cytuj:
Taaa, jest i cząstka Wajhyyy Teamu Very Happy szkoda, że nie w komplecie Wink ale mam nadzieje, że kiedyś cały Team się stoczy w jedno miejsce Wink
Nie pier*** tylko szykuj swoje wory na Kraków czy Opole :D Choć myśle że i wcześniej na bank jakiegoś spota się odwali, ale wiadomo różnie to z dojazdem każdego 'Wajhowicza' w miejsce spotu - w końcu jedni z północy, drudzy z południa ;) Co do Premiumki to również uważam że zestaw prezentuje się ładnie, a nawet bardzo w końcu mega! ;) Wajha ;)

A tak jeszcze co do 'Wajhy', wiemy że powinno pisać się przez 'ch', lecz już tak się przyjęło (przez 'h') i postanowiliśmy że nie będziemy tego zmieniać ; )

Ostatnio zmieniony 03 sty 2007, 16:26 przez lukaszml, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czemu mi nie daliście znać przecież mieszkam 20 km od Sierakowa :?

Ponieważ to nie było planowane. Wszystko było na szybkiego. Ot, telefon, wsiadka w auto i wyjazd. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 16:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wypadało by coś skomentowac ode mnie :P. Więc Kasiu, kręcisz świetne trasy ;). Fajne fotki z pierwszych tras TGA, by Premium też niezłe ;). Miło się czyta opisy, ogląda fotki... więc czekam na kolejne aktualizacje :P

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sty 2007, 17:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
P.S. Hiobie wysłałem Ci PW z wskazówkami odnośnie "wrzucania" filmików na forum.
Dzięki, jak już widzisz, zdążyłem zaśmiecić to forum wszystkimi filmikami, jakie miałem z laptopie. Teraz trzeba by coś inteligentnego nakręcić, żeby się to dalo oglądać ;)

Pozdrowienia dla Kasi i "WT" w nowym roku. :D

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 04 sty 2007, 16:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
czekam, czekamy, czekam, czekamy a filmików ani widu ani słuchu
No spokojnie chłopaki, mam napięty grafik, a od ostatniej opisywanej trasy, zaliczyłam przed świętami Węgry (Biatorbagy) oraz przed Nowym Rokiem Słowacje (okolice Nitry) teraz pauzowałam na bazie JAS'a w Katowicach i lecę do Bratysławy. Korzystając z okazji wrzucam Wam filmik :wink: Akcja filmu toczy się na DK1 gdy wracałam do domku :wink:

:arrow: DOWNLOAD
Cytuj:
mam pytanie ciągasz zawsze naczepy z Equus czy jestes wolnym kierowcą?? i dokąd jeżdzisz??-czy masz stałe trasy,czy jedziesz tam gdzie cie poniesie
Czytaj kolego wszystko uważnie bo już o tym pisałam.
Cytuj:
Kasiu zmieniłaś auto z Mana TGA na Premiumeczke i które auto Ci lepiej sluzy? Maniek czy uśmiech Paryża ?
Wiadomo, że MAN'ikiem jeździło mi się dużo lepiej bo Premiumką to jazda jest taka, że jeszcze górki nie widać a auto już nie ma siły jechać :lol:

Pozdrowionka :mrgreen:

WAJHA TEAM

Tytuł:
Post Wysłano: 04 sty 2007, 16:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nareszcie sie Odezwała Kasia ;) filmik się ściąga pomalutku, ale idzie :) . Kasiu, czy Twój TGA nie iał ostatnio małej kraksy ? dziś pod pzu widziałem lekko rozprutego TGa z equusa. aczkolwiek nie jestem pewien co do numeru na kabinie, bo rej. kończyła sie na V, jestem pewnien na 100%. Pozdrawiam

Strona 6 z 16 [ Posty: 307 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 816 Następna