Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 6 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 856 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 23 lis 2006, 18:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wszystko, przychodzisz bez prawka, a oni funuja Ci wszystkie kursy, tak abys mogl jezdzic zestawem w ich firmie.

Tytuł:
Post Wysłano: 27 lis 2006, 22:39

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki Igorek za info o Zasadzie, mimo ze nie są to duże pieniądze, ale podobno spokojna praca, nie jeździsz z zegarkiem w ręku i nie naginasz , tak jak to się praktykuje w innych firmach.
Jester, może uchyliłbyś rabka tajemnicy o Omega, możesz nawet powiedzieć coś więcej, bo jak narazie to samych ogólników się dowiedziałem, a sprawa jest poważna.

[ Dodano: Pon, 27.11.2006, 21:58 ]
Ponieważ jestem na etapie wyboru firmy i zbieram wszelkie info na temat ,który pomoże mi podjąć najkożystniejszą decyzje ,dlatego moje pytanie kieruje do ludzi , którzy wiedzą coś o Trans-Południe, albo w niej pracuja, pytanie dość konkretne , mianowicie na jakim poziomie kształtuja się u nich zarobki , oczywiście chodzi o kierowców, wiem że maja płacone od obrotu, ale jaki procent od obrotu? Prosze o odpowiedź, albo podpowiedź, ponieważ biore pod uwage trzy firmy, Zasada, Omega i Trans -Południe, jako ze jestem początkującu w tej branży i nieznam żadnej z firm, więc może ktoś , kto ma rozeznanie może podpowiedziec, która wypada najkożystniej?

Tytuł:
Post Wysłano: 27 lis 2006, 23:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja ostatnio właśnie widziałem na A4 chyba z 4 zestawy Omegi Pilzno. Jeden był to Volvo F16 tandem za bramkami stał. Dwa tandemy takie jak ten

Obrazek

oraz jeden zestaw Volvo F16 z naczepą. Ich zestawy naprawde bardzo fajnie prezentuja sie na drodze. Mam kilka fotek na kompie, jak znajde to wrzuce.

Tytuł:
Post Wysłano: 27 lis 2006, 23:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dzięki Igorek za info o Zasadzie, mimo ze nie są to duże pieniądze, ale podobno spokojna praca, nie jeździsz z zegarkiem w ręku i nie naginasz , tak jak to się praktykuje w innych firmach.
Jester, może uchyliłbyś rabka tajemnicy o Omega, możesz nawet powiedzieć coś więcej, bo jak narazie to samych ogólników się dowiedziałem, a sprawa jest poważna.

[ Dodano: Pon, 27.11.2006, 21:58 ]
Ponieważ jestem na etapie wyboru firmy i zbieram wszelkie info na temat ,który pomoże mi podjąć najkożystniejszą decyzje ,dlatego moje pytanie kieruje do ludzi , którzy wiedzą coś o Trans-Południe, albo w niej pracuja, pytanie dość konkretne , mianowicie na jakim poziomie kształtuja się u nich zarobki , oczywiście chodzi o kierowców, wiem że maja płacone od obrotu, ale jaki procent od obrotu? Prosze o odpowiedź, albo podpowiedź, ponieważ biore pod uwage trzy firmy, Zasada, Omega i Trans -Południe, jako ze jestem początkującu w tej branży i nieznam żadnej z firm, więc może ktoś , kto ma rozeznanie może podpowiedziec, która wypada najkożystniej?
Z tych 3 wybrałbym T-P. Moim zdaniem najporzadniejsza, a jesli nie to Zasada.

Tytuł:
Post Wysłano: 28 lis 2006, 0:11

Cytuj:
Ja ostatnio właśnie widziałem na A4 chyba z 4 zestawy Omegi Pilzno. Jeden był to Volvo F16 tandem za bramkami stał. Dwa tandemy takie jak ten

Obrazek

oraz jeden zestaw Volvo F16 z naczepą. Ich zestawy naprawde bardzo fajnie prezentuja sie na drodze. Mam kilka fotek na kompie, jak znajde to wrzuce.
Volvo F16 :?: Jak długo żyję tak nie słyszałem o żadnym Volvie w Firmie czy to na tandemie czy pod naczepą w wersji F16. Jeśli już coś, to są Volva tandemy, ale FH - 400 z silnikami D13A. Tak samo ma się sprawa do Volv pod naczepą. Tylko FH12 (380, 420, 460) i FH-400

Tytuł:
Post Wysłano: 28 lis 2006, 17:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Przepraszam, mój bład!

Tytuł:
Post Wysłano: 29 lis 2006, 0:57

Użytkownik

Użytkownik

A czy w Omedze jeździ się w podwójnej obsadzie, bo ostatnio widziałem dwa zestawy, w obu jechało po dwie osoby. Więc jak to jest? :)

Tytuł:
Post Wysłano: 29 lis 2006, 1:00

Użytkownik

Użytkownik

Igorek,dzięki za podpowiedź, licze na to ze znasz te firmy i wiesz co piszesz, bo w przeciwnym razie będę ciebie ścigał po Brzesku jak coś będzie nie tak :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 29 lis 2006, 1:26

W Omedze na tandemach jeżdżą tylko w pojedynczej. Podwójna obsada jest wyjątkiem, i praktycznie nie spotkałem się z takową. Natomiast kursy na Anglię, czasem Hiszpania, Portugalia są na zestawach robione w podwójnej.

Tytuł:
Post Wysłano: 29 lis 2006, 9:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Igorek,dzięki za podpowiedź, licze na to ze znasz te firmy i wiesz co piszesz, bo w przeciwnym razie będę ciebie ścigał po Brzesku jak coś będzie nie tak :wink:
Napisałęm do Ciebie Prywatna Wiadomość tam masz kilka szczegółów.

Tytuł:
Post Wysłano: 29 lis 2006, 12:16

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
W Omedze na tandemach jeżdżą tylko w pojedynczej. Podwójna obsada jest wyjątkiem, i praktycznie nie spotkałem się z takową. Natomiast kursy na Anglię, czasem Hiszpania, Portugalia są na zestawach robione w podwójnej.
A nie wiem czy to taki wyjątek ja sporo widziałem podwójnych:))

Tytuł:
Post Wysłano: 29 lis 2006, 14:49

Pisałem, że podwójna obsada na tandemach jest wyjątkiem, zaś na zestawach normą, na tych, które jeżdżą na Anglię.

Tytuł:
Post Wysłano: 30 lis 2006, 0:20

Użytkownik

Użytkownik

Igorek , jeszcze raz dzięki, na priv masz re..
Jester, nie zapytam o rejestracje, ale czy to nie Ty przypadkiem szalałeś Premium-ką dzisiaj około południa po Tarnowie? Mów jak na spowiedzi jak jest w Omedze, bo Ci wentle powykręcam :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 30 lis 2006, 1:18

Ja od niedzieli za kółkiem nie siedziałem. Jak o 22:30 w sobotę wysiadłem z chińczyka to do dziś siedzę w domu - przeziębiony jestem.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 0:12

Użytkownik

Użytkownik

A tu mała niespodzianka:
Obrazek
Tak, tak dobrze widzicie :D Rodzynek (a może rodzynka?) w Omedze....Z tego co wiem to chyba jedyna Scania w barwach czerwono-żółtych. Fotka własnej roboty.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 15:28

Użytkownik

Użytkownik

no to ja tez widziałem dzis rodzynka hehe 7,5 tonówke z omegi, ale nie zdarzyłem zobaczyc co to było;)

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 15:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Byl to zapewne MAN L2000, z przyczepa cenralno osiowa. Widzialem juz kilka takich w Brzesku.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 15:57

Użytkownik

Użytkownik

Wiesz ciekawa sprawa bo zapomniałem dodac ze nawet nie ciągnął zadnej przyczepy-sama solówka;)

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 16:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ta Scania jest raczej podwykonawcą Omegi, jak chociażby Iveco z Brzeska, wątpie aby Omega jako firma kupiła używany samochód z Zachodu, jak już to nówkę Scanie by wzięli, a ta jest z Belgi lub Holandi widać po nr-ach ze zbiornika :)

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 16:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ale fakt faktem, w Brzesku nie raz widzielismy Scanie 4 z Omegi. Poprosty, gdy Omega przejmowala male firmy, przejmowala rowniez ich tabor. No dlatego sa te wyjatki.

Strona 6 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 856 Następna