Koledzy już praktycznie nie ma wielkiej 7 jest wielka 5.VOLVO ma RENAULTA a i MAN to praktycznie jedna firma ze SCANIĄ Fabryka w jelczu nigdy nie zdoła dorówna tym gigantom tam idą ogromne pieniądze w rozwój technologiczny. Taka mrówka jak JELCZ, która produkuje do 10 ciężarówek na rok nie zdoła przebić takich monopolistów. Po 2 pojazdy marki JELCZ już dawno straciły udział w rynku z powodu wysokich cen zakupu pojazdu.
Pięknie się prezentuje, na drugim zdjęciu widać w tle jeszcze jednego Jelcz, co to za model? Również dołączam się do pytania, dlaczego go sprzedajesz??
_________________ Szybszy, nie znaczy lepszy.
B,C,E
A kolego w jakim celu masz tego jelonka?? W celu zarobkowym czy np. jeździć na zloty itp. a jeżeli w celu zarobkowym to na krajówkę czy się porywasz na między Międzynarodówkę??
Czemu, wszystko jest możliwe, problemem są koszty, awaryjność i ewentualny serwis, więc nikt tego nie praktykuje, ale jeśli ktoś by musiał lub był nie spełna rozumu...
Jeszcze Jelcze z silnikami Steyra, Mercedesa, Iveca lub właśnie Detroit mogły kiedyś jeździć na międzynarodówce, bo w każdym kraju dostanie części do tych silników, ale Mielcowskich silników nie widzę po za tym mowa o Jelczach na międzynarodówce to przeszłość.
_________________ Szybszy, nie znaczy lepszy.
B,C,E
Tym Detroitem jezdził mój rodzic, auta jezdziły w spółce Maxbud na Jagiellońskiej w Warszawie. Na początku tysiąclecia to były maszyny, teraz to ma tylko wartośc historyczną. Piękna sprawa, jakbym wiedział, że były na sprzedaż pokusiłbym się sam. Ale to malowanie itd. to dla mnie jak burzenie pomnika, bo ojciec zjechał nim z trasy i zmarł...
Chiacłem pokaz jelonka mojego taty ale nie umiem dodawac zdjęć.Jelonka kupiliśmy go 4 miechy temu od firmy P.A.NOVA.Szef mowił ze go wogule nie myli ale za to był serwisowany u jelcza.Mowił jeszcze ze od grudnia nie jezdził.Jak przyjechaliśmy w marcu i jak my go odpalali to odpalił do szczału.Silnik ma przejechane 360 tys km.Auto wymało tylko zdrapania rdzy i pomalowania.Jak ktos chce zobaczyc zdjecia przed remontem to wysle e mailem moje gg to 5300977
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 14 gości