Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 7 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 956 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 19:30

Użytkownik

Użytkownik

Skąd sie ta Scania wzięła w Omedze to nie wiem, ale nie jest to podwykonawca. Jak napisałem jest to właśnie "rodzynek". A podwykonawcy nie muszą jeździć w barwach czerwono-żółtych, o czym świadczą widziane przeze mnie na bazie (na trasie zresztą też) Magnumka czy Actros z naczepami Omegii. A co do tej solówki to raz stała w Pilźnie. Jak spotkam ją na bazie to spróbuję sfocić i będziemy mieli jasność :)

Tytuł:
Post Wysłano: 11 sty 2007, 19:38

Cytuj:
Ta Scania jest raczej podwykonawcą Omegi, jak chociażby Iveco z Brzeska, wątpie aby Omega jako firma kupiła używany samochód z Zachodu, jak już to nówkę Scanie by wzięli, a ta jest z Belgi lub Holandi widać po nr-ach ze zbiornika :)
Z całym szacunkiem, ale jest to wierutna bzdura. Nie jest to żaden podwykonawca. Ta skakanka fruwa w naszych barwach i jest na stanie w Omedze. Dawniej chodziła pod silosami na sadzy, teraz natomiast jeździ dokąd popadnie, ostatnio, w ubiegły piątek ładowała się na Anglię pralkami.

A co do "małych" mańków, to w tym lub przyszłym miesiącu przychodzą małe o DMC12t na "krajówkę" i z tego co wiem (kolega miał propozycję) jeździć będą na krajówce, i obsługiwać rzeszowski ZELMER.

[ Dodano: Czw, 11.01.2007, 19:43 ]
Cytuj:
Z tego co wiem to chyba jedyna Scania w barwach czerwono-żółtych.
Marek - dobrze się orientujesz, widzę zadanie domowe odrobiłeś ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 21 sty 2007, 18:34

Użytkownik

Użytkownik

A czy istnieje mozliwosc przyjecia sie do firmy z sama kategoria C bez rozszerzenia na przyczepe. Z tego wzgledu pytam ze widuje solowki z Omegi. Bo taka praca na poczatek to by byl dobry pomysl na zebranie doswiadczenia, solowka po kraju na przyklad. Co o tym sadzicie

Tytuł:
Post Wysłano: 21 sty 2007, 18:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wydaje mi sie ze to ciezko by było. Ale OMEGA zatrudnoia nawet ludzi bez prawka, wyrabia im wszystkie papiery, zaposuje ich na kursy itp, wiec mozesz sprobowac.

Tytuł:
Post Wysłano: 23 sty 2007, 1:26

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Z tego wzgledu pytam ze widuje solowki z Omegi.

Słyszałem że miały się pojawić na dniach solówki w Omedze i robić tylko "krajówkę". Więc szansa na załapanie się i zbieranie doświadczeń jest :wink: Zastanawia mnie czy to już są te właśnie nowe autka? Możesz napisać co to za pojazdy spotykasz? Pzdr

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sty 2007, 0:38

Cytuj:
A czy istnieje mozliwosc przyjecia sie do firmy z sama kategoria C bez rozszerzenia na przyczepe. Z tego wzgledu pytam ze widuje solowki z Omegi. Bo taka praca na poczatek to by byl dobry pomysl na zebranie doswiadczenia, solowka po kraju na przyklad. Co o tym sadzicie
Nie ma w firmie solówek. Są to tylko "wypięte" spod tandema, które gonią pewnie na roz-załadunek. Generalnie w firmie jeździ tylko jedna solówka i jest ona do przewozu gazu. A tak to wszystko zestawy z naczepami i tandemy.

[ Dodano: Pon, 29.01.2007, 0:40 ]
Cytuj:
Wydaje mi sie ze to ciezko by było. Ale OMEGA zatrudnoia nawet ludzi bez prawka, wyrabia im wszystkie papiery, zaposuje ich na kursy itp, wiec mozesz sprobowac.
To było na zasadzie "cyrografu" a w chwili obecnej już chyba tego nie robią. Zersztą... Czasem się opłaci iść na coś takiego, chociaż ja osobiście inną drogę wybrałem.

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sty 2007, 16:12

Użytkownik

Użytkownik

kurcze, własnie wróciłem z rozmowy o prace w omedze..... powiem szczerze troszke niesmak jest, jak na początek warunkiem jest własna działalność i jazda w duecie, zjazd do domu 3 razy w miesiacu i 2500 do ręki...hmmm sam nie wiem co o tym myslec ? najgorsza ta dzialalność, nie żebym byl na bakier z urzędami, ale szczerze mówiąc nie bardzo mi się podoba jazda na działalności, a mieli to likwidowac :shock:

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sty 2007, 21:01

Użytkownik

Użytkownik

No szkoda ze dalej ta działalnosc:/ wiecej latrania i załatwiania niż konkretów, ale jakby by było za prosto to by było za pięknie;) Ja jednak jestem tej mysli ze w końcu docenia kierowców-tylko czy nie bedzie za późno?

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sty 2007, 21:19

Na razie nic nie zapowiada zmian w schemacie zatrudnienia w Omedze. Co prawda doszły mnie plotki, jak wracaliśmy z Hiszpanii o pewnych osobach krążących po parkingach i rekrutujących do Omegii na warunkach w postaci umowy o pracę, lecz nie potwierdzam tego.
Poruszony został temat pomiędzy 2 kierowcami a prezesem w sprawie leasingu samochodu lecz i w tej kwestii nie ma jasnego stanowiska szefostwa. Póki co się orientuję zostają stare zasady przyjęć jedynie z tym zaznaczeniem, że zostaje poszerzony profil prowadzonej działalności.

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sty 2007, 23:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

A podobno TP przechodzi na umowy. Jeśłi to prawda, to będzie łątwiej znaleźć nowych kierowców szefom TP niż omedze. Nie wiem czy takie podejście do sprawy Panów Godawskich nie jest zbyt krótkowzroczne. Ale to ich ból głowy.

Tytuł:
Post Wysłano: 29 sty 2007, 23:36

SIOJU tak, masz rację. W TP wszystkie umowy teraz są już zawierane jako umowa o pracę a nie na zasadzie działalności. A tak jak pisałem, czy się coś zmieni - nie wiadomo.

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 17:51

Użytkownik

Użytkownik

Jester a jak kończysz trase to musisz odstawic auto na baze czy mozesz zostawic gdzieś w Tarnowie?Bo czesto widuje auta Omegi w Tarnowie. Wczoraj widziałem Mana na BP sam ciągnik

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 18:43

Auto musi być odstawione na bazę, zatankowane, umyte. Jest możliwość, żeby od razu jechać samochodem ale pod warunkiem uzgodnienia tego ze spedytorem w uzasadnionym przypadku (wyjazd np. z soboty na niedzielę w nocy) a samochód zjeżdza na bazę w piątek popołudniu. W pozostałych przypadkach auto stoi na bazie.
Osobiście miałem jedną sytuację, w której zjechałem z Niemiec wieczorem, zostawiłem naczepę na CL-Tarnów i do rana stał u mnie pod blokiem ciągnik. Tylko, że to był piątek-sobota więc samochód nigdzie nie wyjeżdżał i spokojnie w sobotę zjechałem samym koniem na bazę.

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 21:55

Użytkownik

Użytkownik

Jester, a jak jezdzi Omega? Robicie kolka PL-UE-Pl, czy tez na przerzutach? Jak czesto bywasz w domu w ciagu miesiaca? Pozdrowienia

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 22:36

Z trasami jest różnie. Czasem (u mnie jest to przewaga) jedno kółko i do domu, czasem przerzut z Anglii na Hiszpanię i do domu, a czasem z Polski nawrót na zachód. Można powiedzieć, że co tydzień jestem w domu na piątek wieczór i w niedzielę wieczorem jadę. Teraz byłem 2 tygodnie Polska-Anglia-Polska-Hiszpania-Polska wróciłem we wtorek i podobno mam jechać w poniedziałek wieczorem.

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 1:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6254321

Więc Jester nie jest tak najgorzej w Omedze, co? Kiedyś słyszałem nieciekawe rzeczy, że to moloch i nie liczą się z kierowcami, ale firmę sobie jednak chwalisz. Jedno kółko, teraz tydzień ściemniania itd. :P

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 11:18

Wiesz, są pewne fakty, które się słyszy i są prawdziwe. Są też takie, które są wyssane z palca w celu dyskredytacji tej firmy. Nie twierdzę, że wszystko jest "super piątka". Kiedyś słyszałem jeden tekst, który rozbawił mnie do łez pomiędzy dwiema osobami z "góry".
Poza tym - dla mnie się liczy, żebym miał pieniądze za swoją pracę w terminie (tak, wiem, ktoś powie, że pisałem: jeżdżę za kółkiem dla przyjemności - i to jest prawdą, lecz w akcję humanitarną nie lubię się bawić), żeby przestoje w oczekiwaniu na rozładunek, załadunek (awizacja) były zdroworozsądkowo planowane.
A co do podejścia człowieka do innych: powiedzmy, że zachowuję się dokładnie tak samo jak ktoś do mnie.
A co do Twojego ostatniego zdania: nie tyle co tydzień ściemniania ale wiesz, jeżdżę na karcie, zebrało się 2 skrócone tygodniówki, teraz doszła kolejna to trzeba wszstko ponadrabiać. A że samochód podobno wysłali w trasę i ma wrócić w poniedziałek to... przemilczę ten fakt.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 mar 2007, 17:00

Użytkownik

Użytkownik

Pytanie mam raczej do Jester-a . Skad w Omedze wzioło sie Volvo FH 12 (to starsze) z białym malowaniu ? :? Fh-cz był z wasza(charakterystyczna)
naczepa.Czyżby Omega sprzedawała naczepy ? :twisted:
A druga sprawa - nie wiem co sie dzieje ...
Dzis przez Janów przejechało z 20 Omeg jak nigdy ... niezle :)

Tytuł:
Post Wysłano: 12 mar 2007, 22:21

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Pytanie mam raczej do Jester-a . Skad w Omedze wzioło sie Volvo FH 12 (to starsze) z białym malowaniu ? :? Fh-cz był z wasza(charakterystyczna)
naczepa.Czyżby Omega sprzedawała naczepy ? :twisted:
A druga sprawa - nie wiem co sie dzieje ...
Dzis przez Janów przejechało z 20 Omeg jak nigdy ... niezle :)
Co prawda ja nie Jester, ale troszkę się orientuje :wink: a Jester jest w Hiszpanii właśnie, więc ja odpowiem wstępnie, a on mnie poprawi jak wróci. :oops: Jeśli chodzi o białe Volvo starsze, to prawdopodobnie był to podwykonawca Omegi, ewentualnie możliwe jest, że się Omega wyzbywa starszych naczep, ale osobiście stawiam na ten pierwszy wariant. Co do tych dwudziestu Omeg to nie wiem, ale powiem że nawet w okolicach Tarnowa nie widziałem nigdy tylu naraz, a wiele razy popołudnie spędzałem na "514" na obwodnicy :D

Tytuł:
Post Wysłano: 13 mar 2007, 19:02

Użytkownik

Użytkownik

marex naprawde sam nie wiedziałem co sie dzieje :O Co chwilke ktos z Omegi leciał . Az dziwne , jak nigdy ... Dlaczego własnie w ten dzien nie miałem aparatu :(

Strona 7 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 956 Następna