Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 8 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1056 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 14 mar 2007, 1:47

Użytkownik

Użytkownik

hej jestem nowy, choc moze nie bardzo w tej branży , firme Omega znam dosyc dobrze i na poczatek odpowiem na jedno proste pytanie , wspomniane przez Cin Volvo FH 12 białe z naczepą Omegi , nie sa to podwykonawcy , tylko filia w Gliwicach około 30 zestawow , głównie chłodnie ,które jezdżą na magazynach Lidl-a rozwoża do sklepów towary :lol: a wiem coś o tym bo tam jeżdże :> pozdrawiam

Tytuł:
Post Wysłano: 14 mar 2007, 10:46

Użytkownik

Użytkownik

Witam nowego forumowicza :) No i się sprawa wyjaśniła z białymi FHaczami z Omegii. A od jak dawna jest ta filia w Gliwicach? - bo powiem szczerze, że jestem troszkę zaskoczony. Napisz może coś więcej o tej "Omedze 2" :wink: Pzdr

Tytuł:
Post Wysłano: 14 mar 2007, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Cytuj:
A od jak dawna jest ta filia w Gliwicach? - bo powiem szczerze, że jestem troszkę zaskoczony. Napisz może coś więcej o tej "Omedze 2" Wink Pzdr
Kolego marex wystarczy wejść na stronę Omegi a już będziesz wiedział. Link: http://www.omega-pilzno.com.pl/ :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 14 mar 2007, 22:19

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki AdekS#033 przyznaję, :oops: że dawno nie byłem na tej stronie i stąd moje niedopatrzenie, a nie byłem dlatego że dawniej, kiedy często tam zaglądałem, nie było żadnych zmian przez baaaardzo długi okres :!: Widać, że wreszcie ktoś się wziął zaaktualizacje www Omegii Pzdr

Tytuł:
Post Wysłano: 16 mar 2007, 16:26

Powiem tak:
1. Omega posiada bodajrze 3 lub 4 "beczki" jednakże są to zestawy specjalistyczne, do przewozu krzemionki:

Obrazek Obrazek

Do tego ma cysternę do przewozu paliw (naczepa chodzi pod Renault Premium) oraz solówkę MAN do przewozu skroplonego gazu obie opcje w ilości sztuk - 1.

2. Co do białych Volv to są zarówno pod Lidl-a (chłodnie ostatnio montują do nich pomosty) jak i jeżdżą też po krajówce pod zwykłymi plandekowymi.

3. Z dniem wczorajszym zakończyłem współpracę z Omega-Pilzno więc nie będę mógł służyć rzetelną informacją w zakresie świeżych informacji.

Zdjęcia są mojego autorstwa i zastrzegam sobie prawo do ich kopiowania oraz publikacji (więcej szczegółów dlaczego - na PW).

Tytuł:
Post Wysłano: 16 mar 2007, 16:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Świetne fotki, czy to Volvo ma silnik 420KM czy mocniejszy, bo nie moge tego wymyślić.

A co do tego że zakonczyles z nimi wspolprace, to wydaje mi sie krok na przod. Jesli mozna wiedziec, to przeszedles do Zetki czy gdzie indziej?

Tytuł:
Post Wysłano: 16 mar 2007, 16:53

Igorek#031, silnik pod beczkami i silosami: (pierwszy na zdjęciach z silosem później jeździł już tylko pod beczką, która jest na wcześniejszych zdjęciach - tablice rejestracyjne), i wszystkie są na wysokim profilu (80) siodło na 1150mm.

Obrazek Obrazek

jest w E3 D12D 460 konny

A co do firmy... Marex już niedługo zda relację.

Fotki - moje źródło, również zastrzegam.

Tytuł:
Post Wysłano: 20 mar 2007, 21:43

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4107185

WIELTON podpisał kolejną umowę z jednym z największych przewoźników w Polsce – firmą Omega Pilzno. Spółka zarządzana przez dwóch braci Godawskich posiada sześćset różnych jednostek transportowych i obsługuje całą Europę. Przewoźnik swój tabor powiększył już w ubiegłym roku o naczepy samowyładowcze z ruchoma podłogą marki WIELTON, natomiast w tym roku odebrał wielkogabarytowe zestawy kurtynowe. Są one wyposażone w systemem przejezdny, który umożliwia załadunek i rozładunek bez rozpinania zestawu. Wózek widłowy może bez problemu poruszać się po całym wnętrzu zestawu, dzięki rampie umieszczonej między przyczepą a zabudową.

Z pewnością dalsza współpraca między obiema firmami będzie rozwijać się pomyślnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

za: http://www.wielton.com.pl

--

niezły patent z tą rampą, podoba mi się i pozwala zaoszczędzić kupę czasu

Tytuł:
Post Wysłano: 21 mar 2007, 9:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pierwszy raz widze auto z OMEGI z zabudową Wieltona. Ciekawe ile ich zamowili, i kiedy tak na dobre bedzie je widac na drogach

Tytuł:
Post Wysłano: 21 mar 2007, 10:34

Zamawiać auta to Omega zamawia cały czas. O ile dobrze kojarzę, to zdjęcia pokazane powyżej to Volva, które przychodzą już również tandemy są w Euro5. Panowie "Gie" zrezygnowali z zakupu E4 chyba tylko dlatego, że taniej wychodzi się na Autostradach niemieckich.

Tytuł:
Post Wysłano: 21 mar 2007, 13:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A jesli wiesz (tak "pi razy drzwi") ile takich zestawow juz jest? Bo zazwyczaj jak widze tandema z OMEGI to ma zabudowe Krone

Tytuł:
Post Wysłano: 21 mar 2007, 23:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6237840
Samochód: Fiat Stilo JTD

Obecnie opłata za myto w Niemczech za auto E4 i E5 jest taka sama. E5 bardziej przyszłościowe.

Tytuł:
Post Wysłano: 21 mar 2007, 23:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: bez adblue

Ostanio jak byłem w Wieltonie to stało 10 tandemów od OMEGI i pare jeszcze aut od nich stoi czekajac na zabudowe

Tytuł:
Post Wysłano: 22 mar 2007, 13:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41206084
Samochód: SCANIA R420

Cytuj:
Powiem tak:
1. Omega posiada bodajrze 3 lub 4 "beczki" jednakże są to zestawy specjalistyczne, do przewozu krzemionki:
Powiem tak to miałem szczęście teraz widziałem takie trzy zestawy na niemieckiej 2.Sam się zdziwiłem ze Omega posiada takie zestawy.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Transport

Augustów najpiękniejsze miasto Polski

Tytuł:
Post Wysłano: 22 mar 2007, 17:30

marcinp1985 beczki i silosy są wzięte w dzierżawę od niemieckiej firmy SOLE. Dlatego też są na niemieckich blachach. Co pół roku są wożone na przegląd do Hamm-u, do serwisu Iveco -> de facto niemalże całe SOLE (firma spedycyjna) jeździ na Iveco. SOLE ma charakterystyczne zestawy - białe ciągniki i naczepy (firanki, silosy, cysterny) w czerwonym kolorze z żółtym pasem na całej długości zestawu. Na ciągnikach, na atrapie na czerwonym tle mają żółty napis SOLE. Może któryś z Kolegów spotkał się z takimi zestawami, może nawet ma zrobione zdjęcia tych zestawów.

Tytuł:
Post Wysłano: 30 kwie 2007, 16:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Przeglądając stronę Omegi, zauważyłem że otworzyli nowy oddział w Krakowie przy ul. Śliczna 36. Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat :?: :)

Tytuł:
Post Wysłano: 01 maja 2007, 18:16

Użytkownik

Użytkownik

Mam pytanie na temat pracy w omedze . Na chwile obecną jak wygląda sprawa z zatrudnieniem w omedze jakie warunki pracy i płacy interesuje mnie jazda w podwójnej obsadzie . Bo praca chyba dalej na działalnosci , jesli ktoś jest w temacie prosze o informacje na ten temat.

Tytuł:
Post Wysłano: 05 maja 2007, 17:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Obrazek Obrazek Obrazek
Źródło: Fotogaleria Igorka

Tytuł:
Post Wysłano: 05 maja 2007, 17:39

BoBek15433 W Omedze dalej obowiązuje (z tego co wiem) działalność. W podwójnej obsadzie jeździ się na Anglię, poza tym widziałem ostatnio chłopaków, którzy lecieli na Hiszpanię i Portugalię.
Tak, czy siak, jak się przyjmiesz to na początku będziesz jeździł w podwójnej. Zawsze na rozmowie z Adamem możesz zaznaczyć, że chciałbyś jeździć w podwójnej. Co do płatności to jest stawka za dany kraj i są one zróżnicowane w zależności czy jest to pojedyncza czy też podwójna obsada.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 maja 2007, 22:01

Użytkownik

Użytkownik

Jester, czy mozesz potwierdzić bądź zaprzeczyć to, ze Omega sponsoruje prawko chętnym pod warunkiem, ze podpiszą lojalke na jakiś tam czas? Ciekaw jestem czy to prawda, czy krąząca po internecie polotka. Pozdrawiam

Strona 8 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 1056 Następna