Cytuj:
Ale ty jestes tylko spedytorem
- no kolego, dobrze znać swoje miejsce w hierarchii wielkiego szofera. Dziekuje za to w imieniu swoim i kolezenstwa z firmy, bardzo cenne doswiadczenie. Jesli chodzi o rodzine.... no cóż ja rozumiem że tęsknisz i pieniądze nie wynagrodzą Ci rozłąki, to zrozumiałe. Niemniej uważam że w takim razie wybrałeś zły zawód (powtarzam się ale to niestety prawda!!
Cytuj:
Zgadza sie i ja o tym wiem . Ale to kto ile i za co to nie na miejscu.
Przepraszam co tu jest nie na miejscu?? O pieniądzach sie rozmawia otwarcie, i P. Pawłowski zawsze tak robi... Nie rozumiem o co chodzi.
Cytuj:
Ja myślę, że czas uciekać z tej firmy. Może jak stracą połowę obsady to nauczą się szanować kierowców.
Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika i zawsze z tego założenia wychodzimy.
Cytuj:
Witam wszystkich. jestem nowy na forum i to co czytam o tej firmie to jest poprostu śmiech.
Poproszę o wyłuszczenie mi tych śmiesznych wątków....
Cytuj:
niedawno się dowiedzialem ze powstalo coś o nazwie PAWTRANS GmbH z siedziba w Hamburgu(D) i nie ukrywam ze mna to wstrzasnelo.
Faktycznie wstrząsające że firma w dobie kryzysu się nadal rozwija... To bardzo polskie komuś pozazdrościć a pózniej zrugać gdzieś za plecami....Rozejrzyjcie się koledzy na rynku transportowym i aktualnej sytuacji... Ile firm jest na skraju bankructwa, ile straciło płynność finansową a ile i jakie firmy padły. My jakoś sobie radzimy, ba, coraz więcej podań spływa od potencjalnych kierowców, którzy chcą pracować w Pawtransie, chcą się uczyć i co najważniejsze, nie mają jeszcze złych nawyków.
Cytuj:
pan pawlowski chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze niemieccy kierowcy nie pozwola sobie na to zeby siedziec w weekend w samochodzie tylko oni w piatek wieczoerm chca byc juz w domu z zona i zaczynac kolejny tydzien pracy dopiero w poniedzialek, a przedewszystkim nie beda chcieli byc wynagradzani za przejechany km tylko z dniowke
Kolego na szczęście nie zarządzasz tą firmą więc pozostaw decyzje dot. stosunku pracy innym.
Cytuj:
mijasz pawtrans na autostradzie to gosc sie zachowuje jakby cie wcale nie znal i nawet nie potrafi z siebie slowa wydusic, albo np. stoimy gdzies na zachodzie w wekeend i taki jeden z drugim siedza w kabinie
Straszne... nic dodać nic ująć... zdradzę pewien sekret... zakazaliśmy im rozmów towarzyskich przez radio i na parkingach...
Raz jeszcze przypominam, zwłaszcza tym którym przestało się podobać bo przestali sobie dysponować zestawem... to Wy przyszliście do tej firmy a nie odwrotnie...
To tyle pozdrawiam....
Tylko pracownik, nie Szofer!!