Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 9 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1156 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 08 maja 2007, 18:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
no to ciekawie pierwszy raz sie z takim czyms spotykam że firma sponsoruje prawko ale na jaki czas ta lojalka
Temat był poruszany na forum. Jeśli Cię nie stać na prawko, to szukasz pracodawcy, a ten pokrywa koszty szkolenia i jest zobowiązany zatrudnić Cię bodajże na rok czasu. Takie rozwiązanie ma plusy i minusy. Plusem pewnie jest to że masz pewną robotę i zdobywasz doświadczenie. Minusem jest to że nie wiesz jak będzie układała się praca w takiej firmie (przykładowo dadzą Ci do podpisania weksle ...), a gdybyś chciał zrezygnować to pokrywasz koszty szkolenia. To tak w dużym skrócie, więcej znajdziesz na forum.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 maja 2007, 23:50

tir5 owszem, słyszałem o czymś takim, że w Omedze tak się działo. Lecz nie spotkałem się osobiście z takim przypadkiem (czyt. konkretnym kierowcą, który tak miał podpisaną umowę). Oczywiście, że w umowie jest klauzula, że nie możesz rozwiązać z Omega umowy, dopóty, dopóki wcześniej nie zapłacisz im kosztów poniesionych na wyrobienie prawa jazdy, chyba, że wcześniej wygaśnie "lojalka".

Tytuł:
Post Wysłano: 12 maja 2007, 15:23

Użytkownik

Użytkownik

ostatnio pod zielona gora zderzyly sie czolowo dwie ciezaroki na moscie k/cigacic. jedna z tych ciezarowek o ile sie nie myle i dobrze poznalem ze zdjec z Gazety Lubuskiej to byla Ciezarowka z Omegi... a tak poza tym to jedna z tych ciezarowek miala pelno lewych papierosow bez polskiej akcyzy zaladowanych w meblach.. jak latwo sie donmyslec papierosy wyladowaly na calym wiadukcie i pod nim, co sciagnelo mnostwo postronnych osob ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 19 maja 2007, 17:32

alban jeśli to były meble i wiozła je Omega, to wiem co to mogła być za sprawa... powtórka sytuacji sprzed półtora roku w porcie w Dover... warta "dużą bańkę"

Tytuł:
Post Wysłano: 19 maja 2007, 18:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1361427
Samochód: Scania R420 Topline

Obrazek

"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma."
"Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."
- Leszek Foss

Tytuł:
Post Wysłano: 04 cze 2007, 16:02

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek
Obrazek

Copyrights: wojciech-weglorz.pl, HardTruckSite.pl

- Leszek Foss

Tytuł:
Post Wysłano: 05 cze 2007, 21:34

mam pytanko gdzie lataja silosy z omegi
albo inaczej i gdzie je można zobczayc

Tytuł:
Post Wysłano: 06 cze 2007, 10:16

Użytkownik

Użytkownik

wczoraj ok godz 19.30, mijalem sie z silosem z omegi na drodze 28 w zimnej wodzie przed jaslem, ale skad jechal to nie wiem :)

Tytuł:
Post Wysłano: 14 cze 2007, 0:15

Silosy z Omegi latają w kierunkach:

1. Jasło -> Poznań
2. Dortmund(D) -> Olsztyn
3. Braniewo ->Colmar-Berg(L)
4. Jasło -> Traiskirchen(A)
5. Wesseling(D) -> Poznań.

Tytuł:
Post Wysłano: 22 cze 2007, 11:23

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek
by: google.pl

- Leszek Foss

Tytuł:
Post Wysłano: 25 cze 2007, 14:37

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Daf Euro 6 SSC

Ale cieńko mają z kierowcami bo nawet w gazecie "Słowo Polskie-Gazeta Wrocławska" z Wrocławia znalazłem ogłoszenie na nabór kierowców do oddziału w Zabrzu ul. Nad Kanałem 35 (teren Mostostalu)

Wymagania:
- prawo jazdy C+E
- badania lekarskie, psychotechniczne
- kurs na przewóz rzeczy
- wpis do ewidencji działalności gospodarczej

Oferta:
- stałe zlecenia
- wysokie wynagrodzenia + premie
- terminowe regulowanie wynagrodzeń
- miła atmosfera pracy

Nic tylko pracować :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2007, 20:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: FH 12 420

Omega nie chcąc być gorsza od Trans Południe poszła w ślad za nimi i również ogłasza swoje zapotrzebowanie na kierowców w radiu Eska. Zaznaczone jest również te 3000zł na wstępie i oczywiście C+E, kursy, badania i najważniejsze doświadczenie. Chętni???????
Po odsłuchaniu obu tych reklam stwierdzam że bardziej bym się skusił na Omege - przyjemniejszą dla uch mają tą reklamówkę :P

Tytuł:
Post Wysłano: 28 cze 2007, 20:34

Hmmm dla mnie... ani jedna ani druga firma. A powieści o doświadczeniu to czyste mrzonki. Biorą kogo i jak popadnie. Wszędzie jest rynek dla kierowców. Kwestia trafienia do złej zamiast gorszej firmy transportowej. Omega, gdyby poszła na zatrudnienie a nie na działalność no i jeszcze może jeden warunek byłby spełniony to nie mogliby się od kierowców opędzić. A tak to... Jaki pan taki kram.

Tytuł:
Post Wysłano: 29 cze 2007, 17:40

Użytkownik

Użytkownik

W Omedze jest tak dobrze że już 2 Ukrainców jeździ :D .Opon już nie wożą Trans-Południe ich wygryzło :(

Tytuł:
Post Wysłano: 27 lip 2007, 18:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

Jestem z Podkarpacia, zastanawiam się pomiędzy Omegą a Trans Południe. Przeczytałem dzisiaj wszystkie strony w tematach o tych dwóch firmach. Teraz tylko zastanawiam się na którą firme było więcej negatywnych wypowiedzi.

W przypadku TP najbardziej zszokowała mnie stawka 1700zł za miesiąc, toż to niewolnictwo jak w takim rodzaju pracy.

Czy myślicie że dobrze zrobie wybierając Omege Pilzno? dodam że niemam jeszcze żadnego doświadczenia
.....

a co do tego że i jedna firma i druga kręci to mnie to wcale nie zdziwiło- bo która firma dzisiaj nie kręci? szkoda tylko że jedni robią to kosztem budżetu państwa a drudzy niestety kosztem pracowników

Tytuł:
Post Wysłano: 29 lip 2007, 15:34

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek
Mojego autorstwa. :)

Tytuł:
Post Wysłano: 02 sie 2007, 13:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Dwa dni temu w okolicach urzędu celnego widziałem białe FH12 poprzedniej generacji w wersji z najniższą kabiną (mniejsza od Globetrotter) z nową naczepą firanką Krone. Jester możesz mi wyjaśnić, czemu ono jest białe? Jakiś rodzynek?

Tytuł:
Post Wysłano: 02 sie 2007, 17:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Cytuj:
Dwa dni temu w okolicach urzędu celnego widziałem białe FH12 poprzedniej generacji w wersji z najniższą kabiną (mniejsza od Globetrotter) z nową naczepą firanką Krone. Jester możesz mi wyjaśnić, czemu ono jest białe? Jakiś rodzynek?
Proste, to był podwykonawca Omegi :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 02 sie 2007, 21:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Jelcz 105 ;P

Cytuj:
Proste, to był podwykonawca Omegi Wink
Ale czy napewno?
Białe FH-cze poprzedniej generacji z niskimi kabinami (chyba tylko 380-tki) chodzą przede wszystkim pod chłodniami i można je spotkać pod hipermarketami.
Czasem można spotkać takie auto pod firanką a raz wiedziałem z walkingfloor-em.
Białe chyba dlatego, że chłodni nie malują na żółto, więc żeby zestaw był jednolity to kabina też jest biała, a niska przez to że auto "jest na kraj", ale to juz tylko moje osobiste uwagi. Jednym czasem pod lodówką latał też rodzynek; biały MAN F2000 z wysokim dachem.

Za Roburem wszyscy sznurem...

Tytuł:
Post Wysłano: 03 sie 2007, 6:45

Panowie: białe Volva ze "starej" serii przychodziły jako kupione we Francji (najczęściej), oczywiście używane i śmigają na krajówce. Teraz obsługują Lidl-e i temu podobne markety. Czasem jeżdżą nimi kierowcy, którzy rozładowują na kraju to, co przywiezione jest zza granicy.
AdekS#033 podwykonawcy jeżdżą innym sprzętem, typu DAF, Renault. Te białe Volva są własnością braci Gie.

Strona 9 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1156 Następna