Cytuj:
Cytuj:
Witam.
Poszukuję pracy kierowca kat.C i pytanie mam takie czy w Biedronce w Wojniczu jest o.k. Zamierzam tam złożyć podanie. Możecie napisać jak wygląda praca w Biedronce na solówkach?
Co sobie chwalicie a co krytykujecie? Szukać tam posady kierowcy czy może gdzie indziej?
Podbijam, też mnie ciekawi jak jest z pracą u nich.
Solówek na CD Wojnicz nie widziałem zbyt wielu, z tego co wiem te co są jeżdżą z małych firm prywatnych (po 2-3 samochody, stare tacho), często sami właściciele są kierowcami. Możliwe że ostatnio coś się zmieniło, ze względu na ekspansję biedronki do centrów miast (kłopoty z wjazdem zestawów). Wszyscy się znają, więc ktoś aktualnie tam pracujący powinien podać Ci kilka namiarów.
Minusy i plusy są jak wszędzie. Na solówkach powinny Ci się trafić stałe kursy o tych samych godzinach, ale w wielu wypadkach musisz być pod telefonem. Jest kurs na tą godzinę, zbierasz się i jedziesz, dyspozycyjność rzecz ważna, szczególnie nocna. Załadunek na CD bez ingerencji kierowcy, rozładunek natomiast już należy do Ciebie. Często nie ma ramp przy sklepach, więc winda w ruch. Niektóre biedronki są tak nieszczęśnie zlokalizowane w starych budynkach przy wąskich uliczkach, że źle zaparkowany samochód osobowy może uniemożliwić podjazd / rozładunek.
Ogółem tragedii nie ma, finansowo ujdzie, w końcu to praca 'na miejscu'.
Fakt faktem zapomniałem dodać, raczej przygotowywałbym się na ogólny brak dni wolnych, sklepy muszą mieć dostawy nawet w niedzielę.